Dolar
32.48
Euro
34.86
Altın
2,333.06
ETH/USDT
3,163.90
BTC/USDT
64,695.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

"Balyoz"da 7 kişi hakkında temyiz kararı

236 sanığın beraat ettiği "Balyoz Planı" davasında, Çetin Doğan ve İhsan Balabanlı'nın da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkındaki kararın temyiz edilmesine karar verildi.

09.06.2015 - Güncelleme : 09.06.2015
"Balyoz"da 7 kişi hakkında temyiz kararı

İSTANBUL

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'a verilen beraat kararını "usul ve yasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle temyiz etti.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 236 sanık hakkında verdiği beraat kararının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Aydın, temyiz sürecine ilişkin incelemesini tamamladı. 

Cumhuriyet Savcısı Aydın, 7 sanık hakkında verilen beraat kararının bozulması istemiyle Yargıtay'a başvurdu.

Temyiz dilekçesinde mahkemenin tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdiğini hatırlatarak, "Sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'ın, atılı suçtan ayrı ayrı mahkumiyetlerine karar verilmesi gerekirken beraat etmelerinin usul ve yasaya aykırı olduğu kanaatiyle Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin söz konusu kararının bozulmasına karar verilmesi kamu adına arz ve talep olunur" ifadeleri kullanıldı.

"Konuşma içeriği darbe yapmaya yönelik"

Ordunun, Milli Mutabakat Hükümeti kurma gibi bir görev ve yetkisinin bulunmamasına rağmen Doğan'ın seminer konuşmasında AK Parti iktidarının düşürülmesinden sonra Milli Mutabakat Hükümeti kurulmasından bahsettiği bildirilen dilekçede, şöyle devam edildi: 

"Bu şekilde Çetin Doğan'ın plan seminerinde yaptığı konuşma içeriğinin mahiyeti itibarıyla darbe yapmaya yönelik olduğu, diğer sanıklar, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, İhsan Balabanlı, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'ın plan seminerindeki konuşmalarının içerik itibarıyla Doğan'ın konuşmasına paralellik arz ettiği ve benzer mahiyette olduğu, sanıkların rütbeleri, emir ve komutaları altındaki birliklerin sayı ve imkanları ile sahip oldukları araç ve gereç bakımından atılı suçlamayı gerçekleştirmeye elverişli imkanlar içinde bulundukları anlaşılmıştır."

Muhabir: Filiz Kınık

 

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın