Dolar
32.51
Euro
34.85
Altın
2,326.15
ETH/USDT
3,160.10
BTC/USDT
64,205.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Ankara'da Sisi protestosu

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, Muhammed Mursi'ye destek verirken, darbeci Sisi'yi protesto etti.

08.08.2013 - Güncelleme : 08.08.2013
Ankara'da Sisi protestosu

ANKARA

Mısır Büyükelçiliği önünde Mursi'ye destek vermek ve Sisi'yi protesto etmek için toplanan bir grup, basın açıklaması yaptı. 

Sabah namazından sonra Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan grup, Mısır'daki darbeyi protesto ederek, "Ankara'dan Mısır'a, direnişe bin selam" sloganları attı. Dua okuyan gruba, Türkçe'yi yeni öğrenen Gazzeli Velid isimli bir çocuk da dua ederek eşlik etti.  

Grup adına açıklama yapan Ömer Faruk Altıntaş, 2011 Şubat ayında Mısır halkının Hüsnü Mübarek'e karşı ayaklanarak bir devrim gerçekleştirdiğini söyledi.

Ardından yüzde 52 oyla Mursi'nin iktidara geldiğini belirten Altıntaş, "Mursi, bir yıllık iktidarı süresinde bizim Anayasamız Kur'an'dır ifadesi, siyonist İsrail karşıtı söylemleri ve Refah sınır kapısının açılarak, Gazze'ye uygulanan amborganın gevşetilmesinde baş rol oynamıştır. Bu durum ise siyonist İsrail ve ABD'nin çıkarlarını zedeleyecek boyuta ulaşmıştır" ifadesini kullandı.

Sisi yönetimindeki Mısır ordusunun, halkın iradesini hiçe sayarak Mursi iktidarını darbe ile devirmek istediğini savunan Altıntaş, ordunun halkın can güvenliğini tehdit eden en tehlikeli unsur haline geldiğini dile getirdi. 

Altıntaş, Mısır halkının direnişinin şiddet içermediğine dikkati çekerek, bunun da darbecileri köşeye sıkıştırdığını vurguladı. Konuşma sonrası tüm müslümanların bayramını kutlayan Altıntaş, Mısır'daki askeri darbeye son verilmesini istediklerini sözlerine ekledi. 

-"Buruk bir bayram kutlaması"-

Konuşmalar sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise tüm İslam aleminin bayramını kutladığını ama gönüllerin buruk olduğunu söyledi.

Gündoğdu, Mısır başta olmak üzere Mynmar, Doğu Türkistan, Gazze ve Filistin'de yüz binlerce insanın doğuştan gelen hakkını kullanamadığını ifade etti. 

Mal, can ve nesil emniyetinin tehlike altında olduğunu kaydeden Gündoğdu, "Bugün İslam aleminde, Adeviye meydanına selam göndererek, buruk bir bayram kutlaması yapılıyor. Dünyanın her yerinde darbeciler lanetleniyor ve darbeye direnenler ayakta alkışlanıyor. Çünkü darbeye direnmek erdemli harekettir, onurlu direniştir. İnsanlığın ayaklar altına alındığı bugünlerde, insanlığın zirve yapması için dua eden, duruş sergileyen, itiraz eden, sivil itaatsizlik gösteren herkese selam olsun" diye konuştu.

Basın açıklamasına başta Memur-Sen olmak üzere çeşitli sendikalardan temsilciler de katıldı. Konuşmalar sonrası Mursi giyinimli ve maskeli bir kişiyle bayramlaşan grup, daha sonra dağıldı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın