Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,528.00
BTC/USDT
69,730.00
BIST 100
9,068.60
Politika, ankara'da terör saldırısı

"Amaç korkutmak değil katliam yapmak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ​Çavuşoğlu, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Öyle görülüyor ki bu saldırının amacı korkutmak değil, bir katliam yapmak" dedi.

10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
"Amaç korkutmak değil katliam yapmak'

ANTALYA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ​Çavuşoğlu, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Öyle görülüyor ki bu saldırının amacı korkutmak değil, bir katliam yapmak. Aynı anda iki tane bomba patlatıldı ve kalabalığın olduğu yerde" dedi.

Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da iki bomba patlatıldığını, gelen bilgilere göre 30 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Çavuşoğlu, "Öyle görülüyor ki bu saldırının amacı korkutmak değil, bir katliam yapmak. Aynı anda iki tane bomba patlatıldı ve kalabalığın olduğu yerde" ifadesini kullandı. 

Patlamada çok sayıda kişinin de yaralandığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Tabii ki bu saldırının hedefi orada katliam yapmak ama öyle görülüyor ki esas hedefi Türkiye'nin istikrarı, demokrasisi ve önümüzdeki 1 Kasım seçimleri. Tüm boyutlarıyla en kısa sürede, titiz çalışmalardan sonra ortaya çıkar. Sayın Başbakanımızın başkanlığında, ilgili arkadaşlarımız zaten sizler de bildiriyorsunuz, toplantıya başladı. Olay yerinde incelemeler devam ediyor. Umudumuz ve arzumuz en kısa sürede tüm yönleriyle bunun ortaya çıkması. Yapanlar kimse bunların da ortaya çıkması. Ülkemiz bu tür badireleri de atlatır, sorumluları da ortaya çıkarır ve inşallah birlik, beraberlik içerisinde bunun üstesinden geliriz. Gerçekten çok üzüntülüyüz, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti ve yaralılarımız var."

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın