Gündem, arşiv

Suriyeli kaçaklar Bodrum'da faciadan son anda kurtuldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, deniz yoluyla yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmeye çalışan 5'i çocuk 24 Suriyeli kaçak, bindikleri botun su alması sonucu Kara Ada'ya yüzerek kurtulabildi.

04.09.2015 - Güncelleme : 04.09.2015
Suriyeli kaçaklar Bodrum'da faciadan son anda kurtuldu

MUĞLA

Bodrum'dan, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adasına geçmeye çalıştıkları sırada içinde bulundukları botun su alması sonucu batan ve aralarında 5 çocuğun da bulunduğu Suriye uyruklu 24 kaçak, son anda kurtuldu.

Yunanistan'ın İstanköy Adasına geçmek için Bodrum'un Yalıçiftlik sahilinden çıktığı tahmin edilen kaçaklar, denize açıldıktan kısa süre sonra, Kara Ada'nın yaklaşık 1 mil açığında botlarının arıza yapması sonucu denizde mahsur kaldı. 

Kendi imkanlarıyla Kara Ada'ya yaklaşan kaçaklar, su alması sonucu batan bottan denize atlayıp yüzerek adaya ulaşmayı başardı.

Kara Ada'da mahsur kalan ve aralarında 2 aylık bebeğin de bulunduğu bu kişiler, Sahil Güvenlik ekipleri ile tur teknesinde bulunan vatandaşlarca fark edildi. 

Kısa sürede bölgeye ulaşan Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ekipleri, kurtarma botlarıyla adaya yaklaşarak mahsur kalan 24 kişiyi güvenli bir şekilde botlara aldı.

Kaçaklar, daha sonra kurtarma botları ve Sahil Güvenlik botlarıyla Bodrum Gümrük alanındaki Sahil Güvenlik Karakoluna getirildi.

Muhabir: Ali Ballı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.