Dolar
32.34
Euro
34.92
Altın
2,220.67
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,623.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Arıza yapan araba vapuru sürüklendi

İstanbul Harem İskelesi'nden hareket ettikten sonra arıza nedeniyle sürüklenen araba vapuru, iskeleye bağlı başka bir geminin zincirlerine takılarak durabildi.

02.09.2015 - Güncelleme : 02.09.2015
Arıza yapan araba vapuru sürüklendi

İSTANBUL

Harem İskelesi'nden hareket ettikten sonra arıza nedeniyle sürüklenen araba vapuru, başka bir geminin zincirine takılarak durdu. 

Alınan bilgiye göre, iskeleden saat 17.00'de 60 araç ve 53 yolcuyla hareket eden "Topkapı" araba vapuru, kısa süre sonra makine arızası nedeniyle stop etti. Rüzgarın ve akıntının etkisiyle sürüklenen vapur, iskeleye bağlı "Kaunas Sea ways" isimli geminin zincirlerine takılarak durabildi. 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği vapurdaki yolcuları tahliye etti.

Sürtünmeden dolayı küçük çapta hasar oluşan vapurun kurtarılması için Kıyı Emniyeti ekiplerince çalışma başlatıldı. 

Vapur, takıldığı geminin palamar zincirinden, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti Gemi Kurtarma ekiplerinin denizden vinç yardımıyla yürüttükleri çalışmalar sonucu kurtarıldı. Motor arızası da giderilen vapur Harem iskelesine geldi ve içinde bulunan 60 otomobil burada bekleyen sahiplerine teslim edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın