Gündem, arşiv

Şehit komiser yardımcısı toprağa verildi

Batman'da terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit olan komiser yardımcısı Burhan Gatfar, Elazığ'ın Baskil ilçesinde defnedildi.

02.09.2015 - Güncelleme : 02.09.2015
Şehit komiser yardımcısı toprağa verildi

ELAZIĞ

Batman'da terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit olan komiser yardımcısı Burhan Gatfar, Elazığ'ın Baskil ilçesinde defnedildi.

Batman'da düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı askeri uçakla Elazığ'a getirildi. Elazığ Havalimanı'nda, Vali Murat Zorluoğlu'nun da aralarında bulunduğu yetkililer ile şehit yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan Gatfar'ın naaşı, cenaze aracına konularak Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna götürüldü. Burada sinir krizi geçiren aile bireylerine sağlık ekipleri müdahale etti.  

Cenaze, daha sonra şehidin Ataşehir Mahallesi Muharipler Caddesi'nde bulunan babaevine götürüldü. Mevlana Camisine getirilen Türk bayrağına sarılı tabuta, şehidin babası Zeki, eşi komiser Semra ve oğulları ile diğer yakınları uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.

Bu arada fenalaşan baba Zeki Gatfar'a sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Cami avlusunu dolduran vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Şehit Gatfar'ın cenazesi, ikindi namazına müteakip Elazığ Müftüsü Peyami Güngör tarafından kılınan cenaze namazının ardından Baskil ilçesinin Karaali köyünde defnedildi.

Cenaze törenine, Vali Zorluoğlu'nun yanı sıra AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz bazı askerler ile vatandaşlar katıldı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın