Dolar
32.50
Euro
34.87
Altın
2,329.59
ETH/USDT
3,153.70
BTC/USDT
64,287.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

Hakkari'de bir asker şehit edildi

Hakkari'de bölücü terör örgütünün saldırısının ardından çıkan çatışmada bir askerin şehit olduğu bildirildi.

02.09.2015 - Güncelleme : 02.09.2015
Hakkari'de bir asker şehit edildi

ANKARA 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, saat 07.05'te Hakkari / Şemdinli–Tekeli yolunda, yol araması yapan unsurları himaye etmek amacıyla operasyon yürüten birliklere, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Birlikler derhal saldırıya karşılık verdi ancak çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. İki asker ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı. Yaralı askerler helikopter ile hastaneye taşındı.

Bölgeye iki F-16 uçağı gönderilirken, bölücü terör örgütüne ait doçka mevzileri imha edildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birliklerle operasyonlara devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bitlis'te jandarma karakoluna saldırı

Bitlis'te de terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, teröristler, Bitlis-Diyarbakır karayolundaki Karınca Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, bir asker hafif yaralandı.

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Babaevinde yas

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarının saldırısının ardından çıkan çatışmada şehit düşen sözleşmeli piyade er Batıkan Avcı'nın (24), Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Taşburun köyündeki babaevinde yas var.

Narman'a 26 kilometre uzaklıktaki Taşburun köyünde oturan şehit ailesine acı haberi Narman Kaymakamı Murat Eren verdi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Meleha ve baba Köksal Avcı ile şehidin kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Acı haberin ardından güçlükle ayakta duran şehit babası Köksal, "İçim yanıyor. Bu nasıl bir acıdır Allah'ım, oy benim yavrum, oy" diyerek ağıt yaktı. Fenalık geçiren aile fertlerine, sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu.

Şehit babası Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla son olarak 2 gün önce telefonla görüştüğünü ve kendisine, "görevi başında ve durumunun iyi olduğunu" söylediğini dile getirerek, "Vatan sağolsun, Allah devletimize zeval vermesin" dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.