Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,531.20
BTC/USDT
69,860.00
BIST 100
9,077.17
Gündem, arşiv

Teröristlerin öldürdüğü doktorun cenazesi defnedildi

Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında karayolunu kesen teröristlerin durmadığı gerekçesiyle ateş ettiği araçta hayatını kaybeden doktor Abdullah Biroğul'un cenazesi toprağa verildi.

01.09.2015 - Güncelleme : 01.09.2015
Teröristlerin öldürdüğü doktorun cenazesi defnedildi

DİYARBAKIR 

Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında karayolunu kesen terör örgütü PKK mensuplarınca durmaması üzerine ateş edilen araçta yaşamını yitiren doktor Abdullah Biroğul'un cenazesi defnedildi.

Kulp ve Lice arasındaki Yapraklı köyü yakınlarında, dün, karayolunu kesen ve yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapmak isteyen teröristlerin Kulp istikametinden gelen ve durmayan otomobile ateş açması sonucu olay yerinde hayatını kaybeden Biroğul'un (29) cenazesi, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesindeki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Ambulansla konvoy eşliğinde merkez Kayapınar ilçesindeki Peyas Medine Camisi'ne getirilen cenaze, kılınan namazın ardından Peyas Mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenaze törenine, Biroğul'un ailesinin yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Sait Avar ve İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Fatih Aslan ile meslektaşları katıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun Biroğul'un, Kulp'ta Toplum Sağlığı Merkezinde sorumlu hekim olarak görev yaptığı öğrenildi.

Ölüme dair paylaşımlarda bulunmuş

Dr. Ahmet Biroğul'un sosyal medya hesabı twitter üzerinden ölüme dair paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı. 

Eski bir mezar başında elinde tesbih ile fotoğraf çektiren Biroğul, "Ey Kabir! Yan yanayız! Şimdi hayattayım ama aramızdaki mesafe ömrümün geri kalanı kadar" ifadesine yer verdi. 

Biroğul, başka bir paylaşımında da bir ölüm belgesinin fotoğrafının altına yazdıkları ile dikkati çekti. Biroğul, Ankebut Suresi'ndeki "Bütün nefisler ölümü tadıcıdır. Sonra bize döndürüleceksiniz" ayetine ilişkin "Hiç şüphesiz bir gün benim de belgemi doldururlar" paylaşımında bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın