Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.31
ETH/USDT
3,570.70
BTC/USDT
70,489.00
BIST 100
9,047.28
Gündem, arşiv

Bursa'da özel eğitim kurumlarına denetim

Bursa'da "Paralel Devlet Yapılanması" ile bağlantılı olduğu öne sürülen bazı özel okul, dershane ve akaryakıt istasyonlarında denetim yapıldı.

31.08.2015 - Güncelleme : 31.08.2015
Bursa'da özel eğitim kurumlarına denetim

BURSA

Bursa'da "Paralel Devlet Yapılanması" ile bağlantılı olduğu öne sürülen bazı özel okul, dershane ve akaryakıt istasyonları denetlendi.

Alınan bilgiye göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ görevlileri tarafından kent merkezi ve ilçelerindeki 47 özel okul ve dershane ile 15 akaryakıt istasyonunda denetim gerçekleştirildi. 

Yaklaşık bir ay süren denetimlerde özel okullar ve dershaneler ile binalarda imar mevzuatı açısından çok sayıda eksiklik tespit edildi.

Ekipler, denetimlerde bazı özel okul ve dershanelere ait binaların yapı ve kullanma ruhsatlarının bulunmadığını, bodrum kat planına göre sığınak olarak gösterilen alanların başka amaçlar için kullanıldığını, binalara ruhsatsız kat ilave edildiğini, izinsiz ve kaçak kat yapıldığını belirledi. 

Ayrıca, bazı dershane ve özel okullarda iskan ruhsatı alındıktan sonra binada değişiklik yapıldığı, asansör boşluklarının çelik konstrüksiyonla kapatılarak malzeme deposu olarak kullanıldığı, vaziyet planında spor alanı görülen alana izinsiz bina yapıldığı, bir dershaneye ait arsanın amacına uygun kullanılmadığı ve kullanım izninin otel-restoran olarak alındığı tespit edildi. 

6'sı il merkezinde olmak üzere 15 akaryakıt istasyonunda yapılan denetimlerde de 14 istasyonda belediye ve itfaiyenin, 11 istasyonda da Gelir İdaresi Başkanlığının sorumluluk alanında mevzuata aykırılıklar belirlendi. 

Denetimler sonrası yasal mevzuata aykırılık tespit edilen konularla ilgili tutanak tutulduğu, konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli adli ve idari işlemlerin yapılması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.  

Muhabir: Uğur Ulu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın