Dolar
32.50
Euro
34.83
Altın
2,329.17
ETH/USDT
3,148.80
BTC/USDT
63,776.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Motosikletli teröristler emniyete saldırdı

Yüksekova Emniyet Müdürlüğü ile Dağlıca Tabur Komutanlığına terör örgütü mensuplarınca saldırılar düzenlendi. Dağlıca'daki saldırıda 6 yaşındaki kız çocuğu yaralandı.

04.08.2015 - Güncelleme : 04.08.2015
Motosikletli teröristler emniyete saldırdı

HAKKARİ/VAN 

Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı. Motosikletli 2 terör örgütü mensubu tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Saldırıya emniyet güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine ilçe merkezinde çatışma çıktı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmada can kaybının yaşanmadığı, roket mermisinin isabet ettiği binada hasar oluştuğu belirtildi.

Olayın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için ilçe genelinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada, ilçe merkezinde yaşanan çatışma nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazı esnaf da kepenk kapattı.

Dağlıca Tabur Komutanlığına saldırı

Dağlıca Tabur Komutanlığına teröristlerce düzenlenen havanlı saldırıda, bacağına şarapnel parçası isabet eden 6 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı.

İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki 7'nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığına, terör örgütü PKK mensupları tarafından ağır makineli tüfek ve havan topuyla saldırı düzenlendi.

Tabur komutanlığında herhangi bir zayiatın oluşmadığı saldırıda, havan topunun Dağlıca köyündeki bir evin yakınına düşmesi sonucu, evlerinin önünde oynayan ve bacağına şarapnel parçası isabet eden 6 yaşındaki Nurşin Buldan yaralandı.

Askerler tarafından ilk müdahalesi yapılan Buldan'ın, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Van'da askeri araca bombalı saldırı

Van'ın Gevaş ilçesinde askeri araca bombalı saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezinden İlçe Jandarma Komutanlığına giden askeri aracın Karşıyaka Mahallesi'nden geçişinden bir müddet sonra terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı infilak etti.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın