Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.94
ETH/USDT
3,589.00
BTC/USDT
70,866.00
BIST 100
8,984.19
Gündem, arşiv

'Üst düzey bir PKK'lı etkisiz hale getirildi'

TSK, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Şehit Piyade Er Ömer Kağan Kandemir adını taşıyan operasyonda üst düzey bir PKK'lı ile PJAK üyesi 2 kadın teröristi etkisiz hale getirdi.

01.08.2015 - Güncelleme : 01.08.2015
'Üst düzey bir PKK'lı etkisiz hale getirildi'

ANKARA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Şehit Piyade Er Ömer Kağan Kandemir adını taşıyan operasyonda üst düzey bir PKK'lı ile PJAK üyesi 2 kadın teröristi etkisiz hale getirdi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, PKK'ya yönelik, çok sayıda F-16 ve F-4 savaş uçağı ile aralarında Metina Kampı'nın bulunduğu yurtdışındaki belirlenen hedeflere operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda hedefler, yapılan istihbaratlar ve çok sayıda doğrulamanın ardından tespit edildi.

Koordinatları belirlenen ve sıfır hata ile yapılan operasyonlarda, akıllı bombalar kullanıldı. Üst düzey bir PKK yöneticisi ile PJAK üyesi iki kadın terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri yetkililer, TSK'nın operasyonlarında sivillerin kesinlikle hedef alınmadığını vurgulayarak, buna yönelik iddiaların ise tamamen yalan ve PKK terör örgütünün dezenformasyonu olduğunu bildirdi.

Yetkililer, operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Öte yandan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, PKK'dan bölgesel yönetim topraklarını terk etmesini istenerek, "PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistanı'ndan çekilmelidir. PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır" denildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
TSK
Bu haberi paylaşın