Gündem

'Adıyaman kardeşlik içinde yaşayan illerin başında geliyor'

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun "Adıyaman tasavvuf, kültür ve ortak değerlerle, birlik ve kardeşlik içinde olan illerimizin başında gelmektedir" dedi.

31.07.2015 - Güncelleme : 31.07.2015
'Adıyaman kardeşlik içinde yaşayan illerin başında geliyor'

ADIYAMAN

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Adıyaman'ın birlik ve kardeşlik içinde yaşayan illerin başında geldiğini belirterek, "Adıyaman halkımıza yapılan saldırıları kınıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Altun, yaptığı yazılı açıklamada, kentin adının DAEŞ terörü ile anılmaya devam edilmesinin büyük yanlış ve haksızlık olduğunu bildirdi.

Bu durumun kendilerini derinden üzdüğünü bildiren Altun, şunları kaydetti:

"Beyni yıkanmış ve aldatılmış bazı şahısların terör olaylarına alet edilmesinden dolayı tüm Adıyaman ilimizin suçlanması inciticidir. Adıyaman tasavvuf, kültür ve ortak değerlerle, birlik ve kardeşlik içinde olan illerimizin başında gelmektedir. İdeolojilerin giremediği, inançlar arası ayrımın olmadığı övünç duyduğumuz örnek bir ilimizdir. Dedem Seyid Behrican Hz. Ehlibeyt olgusuyla İslam’ın Anadolu’ya yayılması öncülüğünü yaptığı dönemlerde Adıyaman, ehlibeyt merkezi olarak atalarımıza kucak açmıştır." 

Altun, terörün gerçek suçlusunun uluslararası emperyalizmle Türkiye'de dini siyasallaştıran, ideolojileştiren, insan ayrımı yapan siyasi işbirlikçilerin olduğunu ileri sürdü. Altun, dinin doğru bilinmesi durumunda bereket, kurtuluş, sevgi ve kardeşlik getirdiğinin altını çizdi. 

Dinin yanlış bilinmesinin ise ayrımcılık, cehalet ve insanlık için felaket nedeni  olduğuna dikkati çeken Altun, "Peygamber Efendimiz bir hadis’i şerifinde 'İnsanları sevmiyorsanız yaptığınız ibadet geçersizdir' demiştir. Tüm Adıyaman halkımıza yapılan suçlamaları kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Muhabir: Hakan Furkan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın