Gündem, arşiv

Şırnak'ta 3 şehit

Şırnak'ta teröristlerce yol emniyeti alan askerlere yönelik saldırıda bir subay, bir erbaş ve bir er şehit oldu.

30.07.2015 - Güncelleme : 30.07.2015
Şırnak'ta 3 şehit

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığınca, Şırnak'ta, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırıda 1 subay, 1 erbaş ve 1 erin şehit edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına (Şırnak/Akçay) ait Görmeç ve Seslice Üs Bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlara, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Saldırıda, 1 subay, 1 erbaş ve 1 er olmak üzere 3 askerin şehit edildiği bildirilen açıklamada, olay bölgesine insansız hava aracı (İHA), silahlı helikopterler ve komando unsurlarının sevk edildiği ve 1 teröristin silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Teröristlere yönelik operasyonun devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadelerine de yer verildi.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.