Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.67
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,444.00
BIST 100
9,040.30
Gündem, arşiv

Şüpheli minibüste mühimmat ele geçirildi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde şüpheli bir minibüsü takibe alan polis ekiplerinin araçta yaptıkları aramada, uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

29.07.2015 - Güncelleme : 29.07.2015
Şüpheli minibüste mühimmat ele geçirildi

MARDİN

Kızıltepe ilçesinde şüpheli bir minibüsü takibe alan polis ekiplerinin araçta yaptıkları aramada, düdüklü tencereye yerleştirilmiş zaman ayarlı patlayıcı ile el bombaları, uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Nusaybin Emniyet Müdürlüğünce şüpheli bir araca ilişkin plaka bildirilmesi üzerine Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü ekipleri söz konusu aracı takibe aldı.

Zırhlı araçla takip edilen ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine doğru kaçmaya çalışan minibüstekiler, polisler tarafından durmaları için defalarca uyarıldı. "Dur" ihtarlarını dikkate almayan araçtaki 2 şüpheli, takipten kurtulabilmek amacıyla polis aracının ön camına ve kaputuna gelecek şekilde uzun namlulu silahla ateş açtı.

Bu sırada ön camları kırılan zırhlı araç ve şüpheli minibüs ile karşı yönden gelen kamyon çarpıştı. Kazanın ardından güvenlik güçlerine silahlı saldırıyı sürdüren 2 terörist, minibüsü olay yerinde bırakarak kaçtı. 

Terk edilen minibüste yapılan incelemede, kablolarla düdüklü tencereye bağlanmış kol saati görünümlü zaman ayarlı patlayıcı ile 8 adet el bombası, Biksi marka uzun namlulu silah ve bu silaha takılı şeritler halinde 296, ayrıca kutu içerisinde de 134 adet mermi, 7 adet Kaleşnikof marka silah şarjörü içerisinde 210 adet fişek, 91 adet M-16 mermisi, sırt çantası, askeri mühimmat torbası, 4 adet pil bloğu ve 10 adet boş Kaleşnikof marka silaha ait mermi kovanı ele geçirildi.

Kazada hafif yaralanan 2 polis memuru tedavi altına alınırken, saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Valilik açıklamasında, "Kolluk kuvvetlerimizin başarılı çalışmaları ve halkımızın desteğiyle ilimizde yapılması planlanan büyük çaplı hain bir saldırı önlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.