Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.80
BTC/USDT
69,970.00
BIST 100
9,089.83
Gündem, arşiv

HDP milletvekili Zeydan için fezleke hazırlandı

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

29.07.2015 - Güncelleme : 29.07.2015
HDP milletvekili Zeydan için fezleke hazırlandı

HAKKARİ

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin, 26 Temmuz'da yapılan protesto yürüyüşünde söylediği, "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" sözleri üzerine soruşturma başlattı. 

Zeydan'ın açıklamalarının yer aldığı kamera kayıtlarını inceleyen savcılık, hazırladığı fezlekeyi, TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderdi.

Fezlekede, Zeydan'ın, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Terör örgütünü övmek" suçlarından yargılanması, ayrıca dokunulmazlığının kaldırılması talep ediliyor.

Zeydan, 26 Temmuz'da bazı basın yayın organlarında da yer alan açıklamasında, "PKK, Türkiye'yi ve Orta Doğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar. Ateşle oynuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin" ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Mesut VAROL

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın