Dolar
32.56
Euro
34.87
Altın
2,316.01
ETH/USDT
3,120.20
BTC/USDT
63,713.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv

Kahramanmaraş'ta 26 adrese 'Paralel Yapı' operasyonu

Kahramanmaraş'ta polis ekipleri, vergi kaçakçılığı iddiasıyla 26 özel okul ve eğitim kurumundaki dijital verileri inceliyor.

29.07.2015 - Güncelleme : 29.07.2015
Kahramanmaraş'ta 26 adrese 'Paralel Yapı' operasyonu

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında vergi kaçakçılığı iddiasıyla 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Paralel Devlet Yapılanması'yla irtibatlı olduğu öne sürülen bazı özel eğitim kurumlarında vergi kaçakçılığı iddialarına yönelik çalışma başlattı. 

Bu çerçevede, polis ekipleri, vergi denetmenleri eşliğinde, Kahramanmaraş merkez ile Türkoğlu, Afşin, Göksun, Elbistan ve Andırın ilçelerindeki 26 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. 

Ekiplerin, özel okul ve dershanelerdeki dijital verileri ve bilgisayarları incelediği öğrenildi.

İşlemler tamamlandı

Öte yandan soruşturma kapsamında özel eğitim kurumlarında yürütülen işlemler tamamladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Paralel Devlet Yapılanması ile irtibatlı olduğu öne sürülen vergi kaçakçılığı iddialarına yönelik bazı özel eğitim kurumlarında yaptığı çalışmayı sonuçlandırdı.

Polis ekipleri, vergi müfettişleri eşliğinde, 26 adresteki özel okul ve dershanelere düzenledikleri eş zamanlı baskında, 10 saatlik incelemenin ardından bilgisayar belleklerindeki bilgiler ile bazı evrakları kopyalayarak emniyete götürdü.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın