Dolar
32.56
Euro
34.79
Altın
2,319.09
ETH/USDT
3,168.70
BTC/USDT
64,608.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv

Şemdinli'de Sikorsky ve Kobra destekli operasyon

Şemdinli'de Piyade Uzman Çavuş Sarpkaya'nın şehit edildiği saldırı sonrası Sikorsky ve Kobra helikopterlerin de destek verdiği operasyon başlatıldı. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

28.07.2015 - Güncelleme : 28.07.2015
Şemdinli'de Sikorsky ve Kobra destekli operasyon

HAKKARİ

Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yüzü maskeli terörist tarafından şehit edildiği saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığında görevli Sarpkaya'nın, Şemdinli merkezindeki bir banka şubesinden para çekmek istediği sırada bir teröristin silahlı saldırısı sonucu şehit edilmesinin ardından ilçede büyük bir hareketlilik yaşandı.

Yüzü maskeli teröristin kaçtığı belirlenen Beşevler ve Yayla mahallelerine, çok sayıda asker ve özel harekat polisinin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Sikorsky ve Kobra tipi helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda, bazı evlerde arama yapıldı. Operasyonda, saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 7 kişi gözaltına alındı.

İlçedeki operasyonlar sürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın