Dolar
32.56
Euro
34.81
Altın
2,320.19
ETH/USDT
3,140.30
BTC/USDT
64,400.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv

"Roman Ulusal Strateji Belgesi"nde sona gelindi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal politika hedefleri belirleyerek sorunları çözmek amacıyla üzerinde çalıştığı "Roman Ulusal Strateji Belgesi" son aşamaya geldi.

28.07.2015 - Güncelleme : 28.07.2015
"Roman Ulusal Strateji Belgesi"nde sona gelindi

ANKARA - Hande İlbeyi Canca

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Roman açılım süreci" kapsamında Roman vatandaşlara yönelik eğitim, istihdam, güvenlik, barınma, sağlık ve sosyal politikalar konularında çeşitli çalışmalar yürütüyor. 

Bu çalışmaların başında, Romanlara yönelik sosyal politika hedefleri oluşturularak ilerlemeler kaydedilmesinde önemli katkı sağlayacak "Roman Ulusal Strateji Belgesi" geliyor.

Alınan bilgiye göre, bazı bakanlıkların, kurumların ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınarak hazırlanan strateji belgesinde son aşamaya geçildi. 

Strateji belgesinde belirlenecek çalışmaların pilot uygulaması öncelikle Sakarya'da yapılacak. 

Yeni bir proje daha yolda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak çalışmasıyla Roman vatandaşlara yönelik, sosyal koruma ile eğitim, sağlık ve istihdamı birleştirecek yeni bir proje daha hazırlanıyor.

"Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi" adlı projenin, bu yıl içerisinde uygulamaya geçmesi planlanıyor.

Ankara merkezli proje, Romanların en çok bulunduğu Adana, Balıkesir, Hatay, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Manisa, Mersin ve Tekirdağ'da da uygulanacak.

Projenin hedef grupları içerisinde yoksul ya da yoksulluk riski ile karşı karşıya bulunan dezavantajlı kişiler ile Romanların yoğun olarak yer aldığı gecekondu bölgelerinde yaşayanlar, göçerler yer alıyor.

Roman arabulucu görevlendirilecek

Proje, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, paydaşlar ve toplum arasındaki iletişim ile diyaloğun ayrımcılıkla mücadele amacıyla güçlendirilmesini de ilke ediniyor. Projede, eğitim hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve çocukların akademik başarılarının iyileştirilmesinin sağlanması için de çalışmalar yürütülecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın