Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

THY Havacılık Akademisi'nden yeni başarı

THY Havacılık Akademisi, bölgesinin Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) Trainair Plus eğitimlerini veren tek yetkili eğitim merkezi oldu.

06.07.2015 - Güncelleme : 06.07.2015
THY Havacılık Akademisi'nden yeni başarı

İSTANBUL

Türk Hava Yolları (THY) Havacılık Akademisi, bölgesinin Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) Trainair Plus eğitimlerini veren tek yetkili eğitim merkezi oldu.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, ICAO’nun tam üyesi ve bölgesel eğitim mükemmellik merkezi olan THY Havacılık Akademisi, faaliyet gösterdiği sektörün eğitim ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya devam edebilmek amacıyla akreditasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Akademi, bölgesinde ICAO Trainair Plus eğitimleri veren tek yetkili merkez haline geldi.

Birçok uluslararası akreditasyona sahip Havacılık Akademisi, 2012'de ICAO Trainair Plus Program’a "associate member" statüsünde üye oldu. 17-19 Haziran 2013'te İstanbul’da ev sahipliğini yaptığı "ICAO Trainair Plus Symposium’da ise tam üyelik aldı. Havacılık Akademisi, Mart 2015’te İrlanda'nın başkenti Dublin’de ICAO’ya üye olan havacılık eğitim kuruluşlarının katımıyla gerçekleştirilen "ICAO Global Aviation Training & Trainair Plus Symposium’da "ICAO Bölgesel Eğitim Mükemmellik Merkezi" unvanını aldı. 

ICAO Trainair Plus tam üyeliği çerçevesinde “Seyahat Dokümanları Eğitimi”ni dizayn edip sektöre sağlayarak, havalimanı güvenliği alanında katkı veren Akademi, ICAO kural ve talimatları ile uyumlu daha birçok eğitimi global sektöre kazandırmaya devam ediyor. Akademi aynı zamanda, kendi eğitmenlerinin yanı sıra ICAO ve üyelerinin bünyesinde yer alan dünyanın dört bir yanındaki eğitmenler ile global sektörün her alandaki eğitim ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip oldu. Kargo, yolcu hizmetleri, pazarlama, satış, havacılık kuralları, güvenlik, tehlikeli maddeler gibi çeşitli alanlarda görevli personel için havalimanı, havayolu, kargo, üniversiteler gibi kurum ve kuruluşlara verilen eğitimler, ihtiyaçları doğrultusunda istenen mekanda ve dilde sağlanabiliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
THY
Bu haberi paylaşın