Dolar
32.37
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,561.80
BTC/USDT
70,688.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Mısırlı imamın kıldırdığı teravihe yoğun ilgi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Mısırlı imam Quari Muhammed Nasr'ın kıldırdığı teravih namazına, yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

05.07.2015 - Güncelleme : 05.07.2015
Mısırlı imamın kıldırdığı teravihe yoğun ilgi

KÜTAHYA

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı ve teravih namazının ardından dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören Müslümanlar için dua edildi.

Namazın ardından programı organize eden Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı konuşmada, ilçede bir manevi havanın oluştuğunu belirterek, bunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Teravih namazına yaşlı, genç, erkek ve kadın her kesimden insanın katıldığını ifade eden Güler, "Mısırlı imam Nasr'ın okuduğu Allah kelamı Kur'an-ı Kerim ile birlik beraberlik, sevgi ve iyilik duygularımızla meydanda bir bütün olmanın coşkusunu yaşadık. Dünya Müslümanlarının Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Filistin'de gördükleri zulüm ve vahşete buğz ettik, akan kanların durması için dua ettik" diye konuştu.

Teravih namazına, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Vural Kavuncu, İshak Gazel ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Fatma Selma Kocabaş Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın