Dolar
32.37
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.30
BTC/USDT
70,032.00
BIST 100
9,124.75
Gündem, arşiv

HDP'lilerin saldırısında 2 Hüda Par'lı hayatını kaybetti

Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP'li bir grup, bayrak asma yüzünden silahla Hüda Par üyesi 2 kişiyi vurarak öldürdü.

29.05.2015 - Güncelleme : 29.05.2015
HDP'lilerin saldırısında 2 Hüda Par'lı hayatını kaybetti

ŞIRNAK/MARDİN

Edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın İdil'in Kozluca köyüne gelen HDP'li grup, burada parti ve milletvekili adaylarının bayraklarını asmak istedi. Köydeki Hüda Par üyeleriyle tartışan HDP'li grup içerisindeki bir kişi silahla ateş açtı. Olayda, Hüda Par üyesi Muhammed Şerif Şimşek (34) ile Abdulcelil Talayhan (38) ağır yaralandı.

Yaralılar, kaldırıldıkları Mardin'in Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Hastane önünde toplanan grup, tekbir getirerek terör örgütü PKK aleyhinde slogan attı. Polis, hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 2 şüphelinin gözaltına alındığı ve bir silahın ele geçirildiği bilgisine yer verildi.

Bu arada, Kozluca köyündeki gerginlik devam ediyor. Çevredeki yerleşim birimlerinden gelen vatandaşlar, jandarma ekiplerince köye alınmadı. 

Görgü tanığı yaşadıklarını anlattı

Görgü tanığı Mahmut Demir, silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin HDP'li olduğunu belirterek, bu kişinin köyün gençlerini Suriye'nin Kobani bölgesine götürmek istediğini ileri sürdü.

Olaydan önce köye gelen HDP'li grubun halay çekmek istediğini kaydeden Demir, şöyle dedi:

"HDP konvoyu köye geldi. Bazı köylüler, mütedeyyin ve muhafazakar insanlardır. Onlar da 'Bizim köye gelmeyin, istemiyoruz' demişler. Köyde kol kola oyun oynamışlar. Köylüler de 'Bizi rahatsız ediyorsunuz, köye girmeyin' demiş. Onlar da köyün futbol sahasına gidip halay çekmişler."

Olayın mercimek tarlasında çalıştığı esnada meydana geldiğini anlatan Demir, "Öldürülenlerden biri hem amcamın oğlu hem de eniştemdi. Daha onların yanına varmadan birinin Kaleşnikof tüfekle bir evin damından ateş ettiğini gördüm. Arkama baktığımda amcamın oğlu yerdeydi. Yeğenim Mehmet Şerif de oradaydı. O da yaralıya müdahale etmek isterken damdaki kişi ona da ateş etti" diye konuştu.

Cenazeler hastaneden alındı

Kozluca köyündeki olayda yaşamını yitiren Hüda Par üyeleri Abdulcelil Talayhan ile Mehmet Şerif Şimşek'in cenazeleri, Nusaybin Devlet Hastanesinden alınarak otopsi için Mardin Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Cenazelerin hastaneden çıkarılışı esnasında bir grup tekbir getirerek, PKK aleyhine slogan attı. Polis ekipleri, hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Hastaneye gelen Hüda Par'ın desteklediği Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Mehmet Şerif Şimşek’in kayınbiraderi olduğunu söyledi. 

Bu arada gözaltına alınan 2 şüphelinin, ifade işlemleri için Şırnak'a götürüldüğü öğrenildi.

Akdoğan: "Saldırıyı lanetliyorum"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Twitter'daki hesabından, Şırnak'ta 2 HÜDA PAR üyesinin silahla öldürülmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Akdoğan, "Şırnak'ta HÜDA PAR'lılara yönelik alçak saldırıyı lanetliyorum, Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, yaralılara şifa versin. Siyasete şiddet karıştırmak demokrasiye kastetmektir. Siyaseti terörize edenler, yargı önünde hesabını verirler. Millet şiddete prim vermez" değerlendirmesini yaptı.

"Bu saldırıları durduracak ciddi manada hiçbir girişim yok"

Hüda Par Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, "Bu saldırılar, bu zulüm, bu vahşet ne zamana kadar devam edecek bilemiyoruz. Karşı taraftan da bu saldırıları durduracak ciddi manada hiçbir girişim ve çaba yok" dedi.

Yılmaz, HDP'nin barajı aşması halinde bu tip olayların tekrarlanacağını öne sürdü.

Muhabir: Mehmet Salih Baştuğ, Şaban Yılmaz, Mehmet Arif Altunkaynak, Cafer Balık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın