Dolar
32.32
Euro
34.89
Altın
2,213.11
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
71,296.00
BIST 100
9,062.91
Gündem

'Ülkeyi bölmek isteyenler hesabını verecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeyi bölmek isteyenler, bu milleti bölmek isteyenler, bu ümmeti bölmek isteyenler hesabını verecek" dedi.

22.05.2015 - Güncelleme : 22.05.2015
'Ülkeyi bölmek isteyenler hesabını verecek'

ORDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreninde, bugünün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Gözün aydın olsun Ordu, gözün aydın olsun Giresun,  gözün aydın olsun Karadeniz" diye konuştu.

Havalimanının her iki şehir, bölge ve ülke için hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi mutluyuz. Zira Ordu-Giresun Havalimanı'nı açıyoruz. Az önce Başbakanımızın da ifade ettiği gibi proje aşaması bitmiş aynen denize dolgu bir havalimanı da Artvin-Giresun arasında  Ardeşen-Pazar arasına inşallah yapacağız. Dolayısıyla bu eserlerle artık bu millete efendi olmanın değil, hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz."

"Bize hiçbir şey yapamazsınız"

Dün akşam bir televizyon kanalında "Unutma" isimli diye bir belgesel yayınlandığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Orada hastanelerin halini görüyorsunuz değil mi? Allah rahmet etsin o Ahmet Kaya'ya. Ahmet Kaya da o programda vardı ve Ahmet Kaya orada yanık yanık yine o türkülerini söylüyordu. Ahmet Kaya'ya daha sonra ödül töreninde 'vay şerefsiz vay' diye sürmanşetten başlık atanlar, daha sonra ne dediler biliyor musunuz? 'Biz o akşam orada yoktuk' dediler. Halbuki hepsi de oradaydı. Çünkü dürüst değiller. Hayatları yalan üzerine kurulu. Şimdi aynı medya grubu bize karşı bu tür oyunların içerisine giriyor. Bize hiçbir şey yapamazsınız. Siz şahsımın resmini kalkıp da hurriyet.com.tr'ye koyup altına da 'şok haber, yüzde 52'ye idam' yazısını yazıp, tepkiler gelmeye başlayınca bunu niye kaldırdınız sosyal medyanızdan? Niye kaldırdınız? Ondan sonra 'biz onu demek istemedik.' Sizin o karanlık dünyanızdan neler geçtiğini biz çok iyi biliriz. Ben diyorum ki bu yayın gruplarına karşı tavır koymalısınız."

"Aşk her kişinin işi değil, er kişinin işi"

"Öyle aşk her kişinin işi değil, er kişinin işi. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır bunların böyle bir şeyi oldu mu bugüne kadar?" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"97, 98 yılları, işte geçenlerde televizyonlarda izliyoruz aman Ya Rabbim yaşadık onları. İzlemeyi bırak Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerinde ne çileler çektiğimizi bilmiyor muyuz? Kar eden bir kurumun ne hale getirildiğini bilmiyor muyuz? Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu oyunu bozmaya mecburuz, bu oyuna gelmeyeceğiz."

"Çok rahat atıyor, tutuyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıkladığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim öle, kim kala. Sırtında küfe de yok. Çok rahat atıyor, tutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu, bak senin bu söylediklerinin, Başbakanlığım döneminde ilan ettiğim için tekrar söylemek durumundayım. Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümüyle ilgili olarak biz hedef koyduk, 2023. Onun çalışmaları devam ediyor."

"Bunların demokrasiyle falan alakası yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Hakkari'de 29. havalimanını açacaklarını bildirdi. 

Bu havalimanın iki yıl tehirle açılacağını aktaran Erdoğan, "Neden iki yıl tehir oldu? Bölücü terör örgütünün engellemeleriyle oralardaki müteahhitler kaçarak, iş makinaları yakılarak maalesef iş bu noktaya geldi. Biz bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu partiye rağmen Hakkari Havalimanı'nı bitiriyoruz. Şimdi çıkıyorlar, 'demokrasi' diyorlar. Ne demokrasisi ya? Bunların demokrasiyle falan alakası yok" diye konuştu. 

"Daha çok kaçacaklar"

Türkiye'nin 780 bin kilometrekarelik vatan olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte çıkmış bir Paralel Yapı, devlet içinde devlet olmaya çalışıyor. Bak kaçmaya başladılar. Bunların da imamları varmış. Kaçıyorlar, daha çok kaçacaklar. Yakalananların gereği yapılıyor ve yerlerini buluyorlar. Kovalayacağız. Başbakanlığım döneminde 'inlerine gireceğiz' demiştim. Girdik mi? Kovalıyoruz. Gereği neyse yapılacak. Bu ülkeyi, bu milleti, bu ümmeti bölmek isteyenler hesabını verecek. 

Kızlarımızın başörtüleriyle uğraştılar. Pensilvanya'daki 'füruattandır' dedi. Yavrularımız üniversiteye giremiyordu, 'başlarınızı açın' dedi. Bunlara bunun faturasını iyi kesmek lazım ama çok saflar da var.

İmam hatiplerin orta kısmı açıldı mı? Açıldı. Kılıçdaroğlu, 'Biz böyle bir şey demedik' diyor. Dedin, dedin, dürüst ol. Seçim beyannamenin içinde 1 artı 8 artı 4 var. Oradaki 8, imam hatiplerin orta kısmının kapatılması demektir. Ona asla prim verilmez, geçti o iş, şimdi sür eşeği Niğde'ye. Yapamazsın bunu. Şu anda imam hatiplerin 8 yıllık eğitim süreci, kaliteyi de artırıyor." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.