Gündem, arşiv

PKK'nın tehdit mektubunu ulaştırana 10 yıl hapis istemi

PKK terör örgütünce yüksek güvenlikli "kalekol" inşa ettiği gerekçesiyle 57 gün alıkonulan iş adamına örgütün tehdit mektubunu ulaştıran sanık, 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

22.05.2015 - Güncelleme : 22.05.2015
PKK'nın tehdit mektubunu ulaştırana 10 yıl hapis istemi

DİYARBAKIR

Sanık Rifat O. hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK'nın, kaçırdığı iş adamından "kalekol" inşaatı yapımından vazgeçmesini ve örgüte 2 milyon lira vermesini istediği belirtildi.

Örgütün taleplerini karşılamaması ve inşaata devam etmesi nedeniyle bir kişinin 3 gün arayla iş adamının bürosuna 2 kez gittiği kaydedilen iddianamede, şüphelinin tehdit mektubunu büroya bıraktığı vurgulandı.

Terör örgütü PKK tarafından gönderildiği belirtilen mektuptaki ifadeler iddianamede şöyle aktarıldı:

"Size ilişkin bir sorun bize yansıdı. Biz bu sorunu büyümeden konuşarak çözmek istiyoruz. Bu yüzden ya siz ya da temsilcinizin yanımıza gelmesi gerekiyor. Belirttiğimiz tarihte Zaho ya da Dohuk'a gelerek verilen numaralar aracılığıyla irtibata geçmelisiniz. Belirttiğimiz tarihe kadar siz ya da temsilcinizin gelmemesi halinde mevcut sorun büyüyeceği gibi doğacak olumsuz durumdan da biz sorumlu olmayacağız. Mevcut sorunun büyümesine fırsat vermeden çözümü için çağrımıza uyup, belirttiğimiz tarihte gelmenizi temenni ediyoruz."

"İnşaat çalışmasına son vermemi ve para istediler"

Rifat O'nun yakalandığı ancak iş adamının, ailesi ve hayatından endişe duyduğu için ifade vermek istemediği, zanlının bu nedenle serbest bırakıldığı belirtilen iddianamede, mağdurun şu ifadelerine yer verildi:

"Olay günü notu bırakıp kaçtığı için yüzünü görmedim. Notu okuduktan sonra güvenlik güçlerine gönderdim. Kalekol inşaatı çalışmaları devam ediyor. Bu inşaat çalışmasından dolayı terör örgütü beni kaçırdı. 57 gün boyunca rehin tuttular. İnşaat çalışmasına son vermemi ve para istediler. Bu parayı ödemediğim için örgütün beni tekrar çağırdığını düşünüyorum. Notu getiren kişinin kim olduğunu görmediğim için şikayetçi değilim ve davaya katılmak istemiyorum."

10 yıla kadar hapis istemi

İddianameyi kabul eden Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, şüpheli Rifat O. hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Sanık hakkında TCK'nın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

- Örgüt, akaryakıt istasyonu sahibini de tehdit etmişti

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde geçen yıl da akaryakıt istasyonunun sahibine terör örgütü PKK tarafından tehdit mektubu gönderilmişti. Mektubu ulaştırırken yakalanan Süleyman Y. hakkında da aynı suçtan 10 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın