Gündem, arşiv

İstanbul Adliyesi önünde gerginlik

1 Mayıs'ta gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerle ilgili basın açıklaması yapmak isteyen avukatlarla polis arasında arbede yaşandı.

04.05.2015 - Güncelleme : 04.05.2015
İstanbul Adliyesi önünde gerginlik

İSTANBUL 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerle ilgili basın açıklaması yapmak isteyen avukatlarla polis arasında arbede yaşandı.

İstanbul'da 1 Mayıs'ta yapılan gösterilerde gözaltına alınan 196 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Bu şüphelileri savunmak için adliyeye gelen avukatlar, basın açıklaması yapmak istedi. Adliye içinde basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu belirten polis ekipleri, avukatlara dışarı çıkmaları yönünde uyarıda bulundu. 

Polis ekipleri, uyarıyı dikkate almayan avukatları, kalkanlarla iterek binadan çıkardı. Bu sırada polis ile avukatlar arasında arbede yaşandı. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve bazı avukatlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından avukatların adliye kapısı önünde açıklama yapmasına izin verildi. 

Öte yandan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den oluşan 1 Mayıs Komitesi üyeleri de Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

Grup adına açıklamayı DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu okudu.  

Muhabir: Murat Kaya, Muhammet Enes Can

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın