Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,207.78
ETH/USDT
3,571.80
BTC/USDT
70,470.00
BIST 100
9,041.32
Gündem, arşiv

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Diyarbakır'da, Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği başladı.

19.04.2015 - Güncelleme : 19.04.2015
Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği başladı.

Merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte okunan ezan sonrası alanda toplu öğle namazı kılındı.

Kürtçe, Türkçe ve Zazaca selamlama konuşmasının ardından, "Dünya Kuran Okuma Yarışması" birincilerinden Hamid Şakir Nejad Kuran'ı Kerim okudu.

Coşkulu kalabalığın sık sık tekbir ve salavat getirdiği etkinlikte çeşitli gruplarca ilahiler okundu.

Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Kutlu Doğum Haftasının hayırlara vesile olmasını diledi.

Etkinliğe Irak, Ürdün, İran, Mısır ve Suriye'den de davetlilerin katıldığını ifade eden Göktaş, alanı dolduran vatandaşları selamladı.

Göktaş, "Buraya arştan nur yağıyor, yerden de arşa nur kalkıyor" dedi.

DAEŞ bahanesiyle 6-7 Ekim'de düzenlenen olaylara değinen Göktaş, şunları kaydetti:

"Ya Resulallah bu defa buraya gelirken senin varislerinle, senin mirasçıların olan alimlerinle geldik. Ey Allah'ın Resulu geçen sene şuralarda ellerinde tevhid bayrağı dalgalandıran, dillerinde tekbir olan 6-7 kardeşimiz bugün eksik. Yasin'i, Hasan'ı, Ahmet'i, Riyat'ı ve Hüseyin'i sana gönderdik. Şimdi senin kucağında olduklarına inanıyoruz."

Alanda güvercin uçurulurken, platformun önünde, üzerinde Yasin Börü'nün fotoğrafının bulunduğu tişörtleri giyen gençler zincir oluşturdu.

Etkinlik seslendirilen ilahiler, okunan dualarla sürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın