Dolar
32.37
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.90
BTC/USDT
70,815.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

HDP Genel Merkezine saldırıda 2 gözaltı

Halkların Demokratik Partisi Genel Merkezine silahla ateş açtıkları tespit edilen iki kişi gözaltına alındı.

18.04.2015 - Güncelleme : 18.04.2015
HDP Genel Merkezine saldırıda 2 gözaltı

ANKARA

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 04.00 sıralarında Büklüm Sokak'ta bulunan HDP Genel Merkez binasına ateş açılmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatan Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının K.B.Ş ve B.K. tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlılardan birini evinde, diğerini ise sokakta gözaltına aldı. Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, zanlıların olayda kullandığı 06 AJ 1962 plakalı otomobil ile saldırıyı gerçekleştirdikleri silahta ele geçirildi.

HDP'den açıklama

HDP Merkez Yürütme Kurulunca, genel merkez binasına ateş edilmesine ilişkin, "Eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet mücadelemizi, bu değerlerin gözü kara düşmanlarına karşı tüm alanlarda kararlılıkla sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulunuldu.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun yazılı açıklamasında, genel merkez binasına yoldan geçen bir araçtan pompalı tüfekle ateş açıldığı, binanın ve önünde asılı bayrakların zarar gördüğü belirtilerek, olayın meydana geldiği saatte görevli parti çalışanı ve polis memurlarının yara almadığı belirtildi.  

"Bu kendini kaybetmiş zihniyete boyun eğmeyecek, provokasyon peşindeki bu acınası zihniyetin sahiplerinin ülkenin geleceğini karartmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadesine yer verilen açıklamada, HDP'nin eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet mücadelesini, bu değerlerin gözü kara düşmanlarına karşı tüm alanlarda kararlılıkla sürdüreceğini kaydedildi. 

"Haziran 2015 seçimlerinde Meclis'e girerek toplumsal barış ve adaletin en büyük güvencesi olacağız. Bu tür provokasyonlarla bizi durduracağını veya yıldıracağını sananlar yanıldıklarını görecekler" ifadesi kullanılan açıklamada, seçim güvenliğinin sağlanması ve faillerin bir an önce yakalanması çağrısında bulunuldu.

''Israrla barışı savunmaya kararlıyız''

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, parti binasına gelerek, gazetecilere açıklamada bulundu.

''Sabah 04.00'te buradan geçen beyaz bir aracın içerisinde silah veya silahlarla ateş edildi'' diyen Önder, binadaki görevlilerin ve polislerin olaya müdahale ettiğini, ancak zanlıların araçla kaçtığını anlattı. Önder, "Şu anda polis, civardaki güvenlik kameralarından aracın plakasını ve içindekilerinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor'' diye konuştu.

Olayın, ''HDP'nin barajı aşmamasına dönük provokasyonların bir parçası'' olduğunu iddia eden Önder, ''Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı, demokratik siyaseti savunmaya kararlıyız. Saldırganlar ve onları örgütleyenler başta olmak üzere herkesin bilmesinde fayda var, kimse bizden bu yöntemin tuzaklarına düşecek karşılık vermemizi beklemesin. Israrla barış, demokratik siyaset demeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Demirtaş'ı aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak HDP Genel Merkezine yapılan silahlı saldırıdan duyduğu üzüntüyü iletti.

Muhabir: Sertaç Bulur, Mehmet Tosun, Fatma Can

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın