Dolar
32.49
Euro
34.86
Altın
2,331.98
ETH/USDT
3,159.00
BTC/USDT
64,680.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

'Teröre destek verenler hesap vermeli'

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili, "Teröristler gibi, teröre destek veren, terörü meşru göstermeye çalışan kişi ve kurumlar da hesap vermelidir" dedi.

01.04.2015 - Güncelleme : 01.04.2015
'Teröre destek verenler hesap vermeli'

İSTANBUL

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, Çağlayan Adliyesi'nde Kiraz'ın rehin alınıp, şehit edilmesi ile sonuçlanan terörist saldırının Türkiye'yi kaosa sürüklemek ve meşru hükümeti düşürmek için tertiplenen Gezi olaylarının devamı olduğunu kaydetti.

Halkı, teröre ve Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyen karanlık odaklara karşı birlik olmaya çağıran İşbilir, şunları aktardı:

"Teröristler gibi teröre destek veren, teröristleri cesaretlendiren, terörü meşru göstermeye çalışan kişi ve kurumlar da hesap vermelidir. Genel seçimlere 67 gün kala Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyen karanlık odaklar harekete geçmiş ve bu meş'um eylemi gerçekleştirmişlerdir. Türkiye'nin istikrarı ve yaklaşan seçimler sadece Türkiye için değil, bölgemiz ve İslam dünyası için de hayati önemdedir. Güven ve istikrar zeminini zedeleyip yaklaşan seçimleri tehlikeye sokmak isteyen, Türkiye'nin bölgesinde etkin bir aktör olmasını istemeyen çevreler bu ve benzeri terör eylemlerini önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeye devam edeceklerdir. Bu ve benzeri eylemlere karşı resmi-sivil her kesimin teyakkuzda olması şarttır. Gün, teröre ve ülkemizi istikrarsızlaştırmak isteyen tüm karanlık odaklara karşı birlik ve dayanışma ile hareket etme günüdür. Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar diliyorum. Teröre, teröristlere destek veren, terör eylemlerini meşrulaştırmaya çalışan herkesi lanetliyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın