Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,595.00
BTC/USDT
71,213.00
BIST 100
9,067.97
Gündem, arşiv

Taksiciler üniversiteli olacak

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak.

30.03.2015 - Güncelleme : 30.03.2015
Taksiciler üniversiteli olacak

İSTANBUL - Mehmet Ali Derdiyok

Proje kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) bünyesinde açılacak yüksek okulla, taksiciler meslek eğitimlerini akademik ölçüde almaya başlayacak.

Mesleki imajı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlayan yüksek okul projesinde, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile BAU arasında imzalanacak protokolün ardından YÖK'e başvuru yapılacak.

YÖK'ten olumlu cevap alınması durumunda, BAU bünyesinde açılması planlanan Taksicilik Meslek Yüksek Okulu, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak.

BAU Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin İTEO tarafından kendisine sunulduğunu ve çok olumlu olduğunu söyledi.

"Gelecekte fakülte de olabilir"

İstanbul ele alındığında bu mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunun anlaşılacağını dile getiren Ilıcalı, İstanbul'daki taksicilerin günde 1,5 milyon yolcu taşıdıklarını dile getirdi.

Bu tür meslek okullarının ilk olarak 2 yıllık olarak başladıklarını anlatan Ilıcalı, daha sonra gösterdikleri başarı doğrultusunda fakülte bile olabildiğini aktardı.

Ilıcalı, okulun taksicilere çok faydalı olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Okulda taksicilere yönelik, trafik güvenliğinden tutun, insan ilişkilerine kadar birçok eğitim verilecek. Burada birçok teknik ve sosyal eğitim alacaklar. İngilizce eğitimi de verilebilir. Çünkü turistik semtlerde taksicilerin oldukça sıkıntı çektiğini biliyorum. Yani şunu söylemek istiyorum aslında, taksiciler, örneğin uçaklardan çok mu az yolcu taşıyor, sadece taksiciler günde 1,5 milyon yolcu taşıyor."

"Taksiciliğe itibar kazandıracak"

İTEO Başkanı Yahya Uğur da bu projeyi kapsamlı olarak ele aldıklarını belirterek, okulun açılmasının meslekleri açısından oldukça önemli olduğuna dikkati çekti.

Göreve geldiği günden beri, önceliği meslek kalitesinin ve müşteri memnuniyetini yükseltmeyi kendisine hedef aldığını anlatan Uğur, "Bu okul, uzun zamandan beri benim hayalim. 'Beyefendi taksicilik' projemizin bir devamı. Taksici bu okulla itibar kazanacak." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın