Gündem, arşiv

Türkiye'den Irak'a askeri yardım

Türkiye'nin Irak'a gönderdiği askeri yardımları taşıyan iki kargo uçağı Bağdat'a geldi. Türkiye Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı yardımları Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim etti.

03.03.2015 - Güncelleme : 03.03.2015
Türkiye'den Irak'a askeri yardım

BAĞDAT 

Türkiye'nin Irak'a gönderdiği askeri yardımları taşıyan iki kargo uçağı başkent Bağdat'a ulaştı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin Irak'a yönelik yardımlarını taşıyan C-130 tipi iki askeri uçak, başkentin 20 kilometre doğusundaki El Musenna Askeri Hava Üssü'ne indi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, söz konusu yardımları Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim etti.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamada, "Türkiye, gerek DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu bünyesinde, gerekse ikili düzeyde, terörle mücadelesinde dost ve kardeş Irak Hükümetinin ve halkının yanında olmayı ve Irak'ın birliği ve bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için elinden gelen katkıları sunmayı sürdürecektir" denildi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yarınki Irak ziyaretinde iki ülke arasındaki terörle mücadele ve güvenlik alanındaki işbirliği detaylı şekilde ele alınacak" diye konuştu. 

Kaymakcı, Bakan Yılmaz'ın Irak ziyaretinin ilk gününde başkent Bağdat'ta temaslarda bulunacağını, ikinci gün ise Erbil'de Kürt yetkililerle bir araya geleceğini ifade etti.

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın