Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.50
BTC/USDT
70,469.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Yaşar Kemal notları yüksek başarılı bir öğrenciydi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Cumhuriyet İlkokulu'nda okuyan yazar Yaşar Kemal, kayıtlara göre ders notları yüksek başarılı bir öğrenciydi.

01.03.2015 - Güncelleme : 01.03.2015
Yaşar Kemal notları yüksek başarılı bir öğrenciydi

OSMANİYE

Okul Müdürü Mustafa Baraklı, yaptığı açıklamada, Kemal'in 10.06.1938 yılında mezun olduğunu, ders notlarının başarılı olduğunu ve kayıtlarını muhafaza ettiklerini belirterek, hayatını kaybetmesine çok üzüldüklerini söyledi.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Kadirli Şubesi Başkanı İbrahim Boysal ise Kemal'in ilk romanı İnce Memed'i Harkaçtığı köyünde yaşayan üvey kardeşi Recep Songül'ün yanına geldiği zamanlarda yazdığını söyledi.

Boysal, İnce Memed'in asıl adının Safiye Memed olduğunu öne sürerek, "Kemal'in bu romanı yazdığı yere Harkaçtığı Köyü Eğitim ve Kültür Müzesi açtık. Bahçesinde İnce Memed'in heykeli ve müze içerisinde adını verdiğimiz kitapları bulunan bölüm açtık. Bu arada eskiden soyadı olmadığı için çocukların annesinin adı ile yazılırdı. İnce Memed yani Safiye Memed'in mezarı ise Yusufizzettin köyü mezarlığındaki annesi Safiye Tapan'ın yanındır. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Muhabir: Menderes ÖZAT

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın