Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,209.79
ETH/USDT
3,572.80
BTC/USDT
70,547.00
BIST 100
9,044.31
Gündem, arşiv

Nazlıaka ailesine suç duyurusu ve icra takibi

ASKİ avukatları, CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka'nın eşi ve kayınpederinin işyerinde kaçak su kullandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu ve alacaklarının tahsili için icra takibi başlattı.

28.02.2015 - Güncelleme : 28.02.2015
Nazlıaka ailesine suç duyurusu ve icra takibi

ANKARA - Durmuş Koçak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın eşi ve kayınpederinin, işyerinde usulsüz atık su deşarjı yaparak "karşılıksız yararlanma" suçu işlediği ileri sürüldü ve suç duyurusunda bulunuldu. ASKİ avukatları, ayrıca alacakların tahsili için icra takibi başlattı.

ASKİ Genel Müdürlüğü avukatı Çağrı Alkan tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, Nazlıaka'nın eşi Şahin İzzet Nazlıaka ile kayınpederi Ahmet Zeki Nazlıaka'nın "karşılıksız yararlanma" suçu işlediği iddia edildi.

Dilekçede, ASKİ görevlileri tarafından 19 Şubat 2015'de Nazlıaka'nın eşi ve kayınpederinin işyerinde yapılan denetimde, ASKİ'ye atıksu abonesi olmadan usulsüz atıksu deşarj ettiklerinin tespit edildiği, fotoğrafının çekilerek tutanak tutulduğu kaydedildi. 

Şahin İzzet Nazlıaka ile Ahmet Zeki Nazlıaka'nın kamu zararına neden olduğu savunulan dilekçede, gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması talep edildi. Ayrıca, Ankara 3. İcra Müdürlüğü aracılığıyla icra takibi başlatıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın