Dolar
32.57
Euro
35.02
Altın
2,322.57
ETH/USDT
3,157.30
BTC/USDT
64,253.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv, arşiv

Akdamar her mevsim ayrı güzel

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Akdamar Kilisesi, her mevsim ziyaretçilerine ayrı bir görsel şölen sunuyor.

01.02.2015 - Güncelleme : 01.02.2015
Akdamar her mevsim ayrı güzel

VAN - Özkan Bilgin

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Akdamar Adası ve üzerindeki kilise, kar yağışlarının ardından oluşan beyaz görüntüsüyle ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

İlkbaharda çiçek açan badem ağaçları, yazın gökyüzü ve Van Gölü'nün eşsiz maviliği, kışın da kar yağışıyla birlikte oluşan beyaz örtüsüyle ziyaretçilerin hafızasına yerleşen Akdamar Adası, son yağışlarla birlikte eşsiz bir güzelliğe büründü. 

Gevaş ilçesi sınırları içinde yer alan ve Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından 915-921 yıllarında yaptırılan Akdamar Adası'ndaki kilise de bembeyaz kar örtüsü, çevresini saran dağlar ve masmavi gökyüzüyle misafirlerini ağırlıyor. 

Ermeniler için büyük önem taşıyan ve yılda bir kez ayin yapılmasına izin verilen kilise, bu dönemde turistlerin yanı sıra fotoğraf sanatçılarının da en çok ziyaret ettiği mekanların başında geliyor. 

Eşsiz güzelliği ölümsüzleştirmek amacıyla adayı ziyaret eden fotoğraf sanatçıları, adadaki tüm güzellikleri fotoğraf karelerinde bütünleştirerek, kış mevsiminin soğukluğunu sıcağa dönüştürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın