Gündem, arşiv

Evlat sevgisinin yerini hiçbir şey tutmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kırşehir'de huzurevi sakinleri ile sohbeti sırasında, "Evlat sevgisinin yerini hiçbir şey tutmaz, Bütün evlatlara sesleniyorum annenizi babanızı yalnız bırakmayın" dedi.

30.01.2015 - Güncelleme : 30.01.2015
Evlat sevgisinin yerini hiçbir şey tutmaz

KIRŞEHİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kırşehir'de şehit ailesi ile huzurevini ziyaret etti.

Erdoğan, kendisine eşlik eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Vali Necati Şentürk'ün eşi Sevim Şentürk ile şehit polis memuru Gökhan Emre Örül'ün Ahi Evran Mahallesi'ndeki evine ziyaret gerçekleştirdi.

Baba Selçuk Örül tarafından karşılanan Erdoğan ve İslam, aile ile yaklaşık 30 dakika basına kapalı olarak görüştü.

Erdoğan'ın, şehit polis memurunun kanser tedavisi gören annesi Seniha ile babası Selçuk Örül, şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkından yararlanarak geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde memur olarak çalışmaya başlayan ablası Zeliha Örül'le sohbet ettiği ve sorunlarını dinlediği öğrenildi.

Dua edilen ziyaret sırasında, düğününden bir hafta önce şehit düşen Örül'ün, "Başbakanımı korumaya gidiyorum, ne mutlu bana anne" dediğini öğrenen Erdoğan'ın duygulandığı belirtildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğünde görevli Örül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Muş'ta yapılacak mitingde görevlendirilmesi dolayısıyla bu şehre hareket eden polis otobüsünün 10 Mart 2014'de Kırşehir yakınlarında devrilmesi sonucu ağır yaralanmış, tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu.

Huzurevinde kalan anneden oğluna çağrı

Erdoğan ve İslam, daha sonra Bağbaşı Mahallesi'nde 80 kişinin kaldığı Kırşehir Huzurevi'ni ziyaret etti.

Kırşehir Sevgi Evleri'nde kalan çocukların yer aldığı halk oyunları ekibi tarafından karşılanan Erdoğan, burada kalan yaşlıların elini öptü ve sohbet etti.

Huzurevi sakinlerinin sorunlarını ve isteklerini dinleyen Erdoğan, burada kalan Döndü Soyak'ı odasında ziyaret etti.

Erdoğan, subay olan oğlunun Soyak'ı sık ziyaret etmediğini öğrenince, Soyak'a gazeteciler aracılığıyla oğluna mesaj göndermesini istedi.

Bunun üzerine Soyak, oğluna hitaben şunları söyledi:

"Temel'im ne yapayım oğlum, Allah sana ömür versin. Bütün askerlerimiz sen de dağların başında milletimizi bekliyorsunuz. Allah senden razı olsun. Ben de anneyim bazen beni de görmek lazım. Ben de huzurevindeyim oğlum, bakımım çok iyi Allah razı olsun devletimden, burada çok rahatım. Evladım gelirsen sen bilirsin, senin evladın da sana gelir."

Erdoğan'ın, Soyak'ın sözleri üzerine duygulandığı gözlendi.

Emine Erdoğan için şiir yazdı

Huzurevi sakinlerinden Sefer Gürler ise Emine Erdoğan'a hitaben yazdığı şiiri okudu.

Gürler, "Yiğidin hanımı yiğit olur. Her yiğit de dengini bulur. Mutlulukları daim kalır. Sayın hanımefendi hoş geldiniz. Kalbi tertemiz yufka yürekli. Cumhurum gibi demir bilekli. Yoktur bu dünyada eşi menendi. Sayın hanımefendi hoş geldiniz. Ağlayanların yanında oldunuz. Kalplerine mutluluk doldurdunuz. Daime düşenin elinden tuttunuz. Sayın hanımefendi hoş geldiniz" sözlerinin yer aldığı çerçeveli şiiri Erdoğan'a hediye etti.

"Hepinizi annelerinizin yanına gelmeye davet ediyorum"

Kırşehir Huzurevi Müdürü Arif Atak'a, ailelerin katılımıyla  program düzenlemesini öneren Erdoğan, huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler verdi.

Sohbet sırasında, huzurevi sakinlerinin çocukları tarafından sık ziyaret edilmediğini öğrenen Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Altın kafese de koysak evlat sevgisinin yerini hiçbir şey tutmaz. Bütün evlatlara buradan sesleniyorum annenizi, babanızı yalnız bırakmayın" dedi.

Erdoğan, "Biz onlara gerektiğinden fazlasını yapmaya çalışıyoruz ama sizin yerinizi tutamayız" ifadelerini kullanarak, "Gelin bari ellerini öpün, helallik alın, onları mutlu edin lütfen. Hepinizi annelerinizin yanına gelmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Başkara ile Atak'dan faaliyetlerle ilgili bilgi alan Erdoğan ve İslam, personelle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra buradan ayrıldı.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın