Gündem, arşiv

3 Türk'ün MİT ile bir bağı yok

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'da 3 Türk'ün casusluk iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, "bu kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı ve YTB ile bir bağı olmadığını" söyledi.

19.12.2014 - Güncelleme : 19.12.2014
3 Türk'ün MİT ile bir bağı yok

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da 3 Türk'ün casusluk iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, "bu kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ya da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile bir bağı olmadığını" söyledi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "biri Alman vatandaşlığına geçen 3 kişinin MİT ya da YTB ile bir bağı olmadığını" belirtti.

Alman makamlarının Türkiye'nin ilgili başkonsolosluğuna bilgi verdiğini ifade eden Çavuşoğlu, başkonsolosluğun süreci takip ettiğini, kendilerinin de durumu yakından izlediğini kaydetti. 

"Eğit-donat programının çerçevesi belli oldu"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, "Barzani'nin gelişinin özel bir nedeni yok, kendisi zaten sık sık ülkemize geliyor. Hatta, hatırlarsanız 'Erbil-Bağdat Anlaşması'nı Türkiye olmasaydı yapamazdık' demişti" ifadelerini kullandı.

Peşmergenin güçlendirilmesi için danışmanlık ve eğitim desteği verildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Suriye muhalefeti için verilecek eğit-donatın çerçevesinin de belli olduğunu ve çalışmaların 2015 yılının mart ayından önce başlayabileceğini" vurguladı.

Muhabir: Meltem Uzun - Halit Gülşen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın