Dolar
32.48
Euro
34.94
Altın
2,332.21
ETH/USDT
3,163.30
BTC/USDT
64,599.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Köprülü kavşak inşaatı için ağaçlar kesildi

Yalova Tonami Meydanı'nda Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında Yalova Belediyesi tarafından bölgede bulunan 158 ağacın kesimine başlandı.

27.11.2014 - Güncelleme : 27.11.2014
Köprülü kavşak inşaatı için ağaçlar kesildi

YALOVA

Tonami Meydanı'nda Yalova Belediyesi ekiplerince sürdürülen kesim çalışmalarına İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

Ağaçların kesimine tepki gösteren Yalova Platformu Üyesi Hakim Menteş, işin başından beri burada ağaçların kesilmesine karşı olduklarını belirtti.

Menteş, şunları kaydetti:

"Buranın bir beton yuvasına dönmesine karşıyız. Yırca'da kesilen 6 bin zeytin ağacı, 'termik santral ihtiyacı var' diye yapılmıştı. Burada yapılanın da bundan farkı yoktur. Ya da 'üçüncü boğaz köprüsü' yapılacak diye yüzbinlerce ağacın kesilmesinden farkı yoktur. Belki ölçeği küçüktür ama zihniyet yine aynı zihniyettir. Sadece 'bir ihtiyaç var' deyip diğer alternatifler düşünülmeden ağaçların kesilmesine biz her zaman karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz. Şu yapılan bir ayıptır, Yalova için çok üzücü bir gündür." 

Belediye binasına siyah çelenk

Öte yandan, Yalova Platformu üyeleri, ağaç kesimine tepki amacıyla belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Grup adına konuşan Avukat Zeki Öçal, köprülü kavşak yapımı bahane edilerek bu sabah 158 ağacın belediye ekiplerince kesildiğini belirtti.

Belediye yetkililerine, ağaçlar kesilmeden de trafik düzenlenmesi yapılabileceğini ve bu konuda uzmanların yardımcı olabileceğini söylediklerini ifade eden Öçal, şöyle devam etti:

"Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerden kısa bir süre önce Atatürk’ün Yürüyen Köşk'ünün 50 metre yanında kesilmiş bir kavak ağacı önünde poz verip olayı kınadığını ve bir ağaç katliamı olduğunu söylemişti. Bugün Başkan'dan, Yürüyen Köşk ile kesilen ağaçlar arasındaki mesafeyi ölçmesini istiyoruz. Bu eylemiyle Vefa Salman'ın doğa düşmanı, ağaç katliamcısı olduğunu ilan ediyoruz."

Grup, bina girişine siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın