Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,552.10
BTC/USDT
70,100.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

AA Türkiye'nin yıldız kuruluşlarından biri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nin "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı"na katılan habercileri kabul etti.

31.10.2014 - Güncelleme : 31.10.2014
AA Türkiye'nin yıldız kuruluşlarından biri

ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi'nin "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı"na katılan habercileri kabul etti.

Işık, ziyarette, spekülasyondan uzak, haber niteliğini ön planda tutan anlayışın, habercilik açısından önemli olduğunu söyledi.

Habercilik etiğine sahip olmanın mesleki açıdan önemine değinen Işık, "AA, hakikaten Türkiye'nin yıldız kuruluşlarından biri. Özellikle son dönemdeki atağını biz de net olarak görüyoruz. Editör Masası'na katıldığımda AA'nın altyapısını görmekten memnuniyet duymuştum" diye konuştu.

Işık, gazetecilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getirerek, medyanın gücünün arttığı bir dönemde doğru habercilik yapmanın önemli olduğunu ifade etti.

AA'yı haberciliğin her alanında gördüklerini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Seçim sonuçlarının hızlı ve güvenilir alınmasından, savaş bölgesindeki olayların anında aktarılmasına kadar AA'yı görüyoruz. Sizlere başarılar diliyorum. AA'yı önümüzdeki süreçte dünya çapında herkesin çok daha fazla itibar ettiği bir ajans noktasına da getirirsiniz. Bu anlamda ciddi bir altyapı gördüm. İngilizce, Arapça, Fransızca, Kürtçe ve pek çok dilde yayın yapılıyor. Dünya çapında iddialı bir haber ajansımızın olması çok önemli. Bunun için de özellikle İngilizce ve Arapça haberler anadil noktasında çok önemli. Haber tercümesi değil de anadilde yayın önemli. O açıdan da son dönemde yapılan atılımları biz de takdir ediyoruz. Sizlerin niteliği arttıkça özellikle hizmet içi eğitimlerle kazanacağınız nitelikle çok daha başarılı işler yaparsınız."

AA'nın "Yeni Nesil Habercilik Eğitim Programı" devam ediyor

AA'nın 100. yıl hedefleri doğrultusunda kurulan Haber Akademisi'nin bir ay süre ile yeni nesil haberci yetiştirmek için gerçekleştirdiği "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi Programı"na, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden katılan AA muhabirlerinin eğitimleri sürüyor.

Yeni nesil habercilik, görüntü, fotoğraf çekim ve haber yazma teknikleri, medyada kriz yönetimi, habercilik anlayışı ve yayın ilkeleri, haberde hukuk kriterleri, yeni medya uygulamaları, gazetecilikte gündem ve kaynak ile multimedya uygulamaları konularında teorik eğitim alan muhabirlere, pratik saha eğitimi için de uygulama yaptırılıyor.

Teori ve uygulama eğitimlerinde gösterdikleri performansa göre değerlendirmeye alınacak habercilerin programı, 7 Kasım'da sona erecek.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın