Gündem, arşiv

Spor alanlarında "dumansız hava sahası" genişletiliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, spor alanlarında tütün ve mamullerinin tüketilmesi yasağının genişletilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.

24.10.2014 - Güncelleme : 24.10.2014
Spor alanlarında "dumansız hava sahası" genişletiliyor

BURSA - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor alanlarında tütün ve mamullerinin tüketilmesi yasağının genişletilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde yeni bir uygulamayla cami avlularında sigara içilmesinin yasaklandığını hatırlattı.

Bu kapsamda spor tesisleriyle ilgili çalışma başlattıklarını anlatan Kılıç, "Spor tesislerimizin içinde sigara kullanımı zaten yasak ancak tesiste olmasa bile sınırlar içinde sigara kullanımlarını görüyoruz. Şimdi bu yasağın biraz daha genişletilmesi konusunda hukukçularımızı çalıştıracağız. Belki mevzuatımızda genişletmeyle ilgili bir durum söz konusuysa bu, değişikliğe gitmeden yapabileceğimiz bir şeydir" dedi.

Kılıç, spor alanları ve çevresinde sigara yasağıyla ilgili dünyada pek çok örnek bulunduğunu aktardı.

Sportif eğitim ve spor kurumlarının yanında sigara içilmesini bertaraf edeceklerini vurgulayan Kılıç, özellikle futbol maçlarında, tribünlerde yasağa uyulmadığı yönünde şikayetler aldıklarını bildirdi.

Yasakla ilgili hangi kuruluşların yetkili olduğunun bilindiğini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Bu noktada yapabileceğimiz şey, yetkilerin kullanılmasının hatırlatılması. Aslında stadyuma giden vatandaşlarımızın zaten bunu kendiliğinden yapması gereken bir şey diye düşünüyorum. Spor müsabakasına geliyorsunuz. Sigaranın bununla pek bağdaşır tarafı yok açıkçası. Dolayısıyla zaten birçok Avrupa ülkesinde yasak. ABD'de başka yasaklar da var. Yasak olan açık alanlar var. Mesela üniversite kampüslerinde yasak. İçecek olan kişi, kampüsün dışına çıkıyor ama stadyumlardaki bu sigara yasağının uygulanması noktasındaki konuyu da masaya yatıracağız. Gereken neyse yapacağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.