Gündem, arşiv

IŞİD sınır kapısını ele geçirmeye çalışıyor

Kobani'deki (Ayn el Arap) sınır kapısını ele geçirmeye çalışan IŞİD, ilçenin iç ve batı bölgelerine yönelik saldırılarını artırdı.

24.10.2014 - Güncelleme : 24.10.2014
IŞİD sınır kapısını ele geçirmeye çalışıyor

ŞANLIURFA

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap), terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar kentin iç ve batı bölgelerinde şiddetlendi.

İki grup arasında çatışmalar gece boyu devam etti. Kobani'deki sınır kapısını ele geçirmeye çalışan IŞİD, ilçenin iç ve batı bölgelerine yönelik saldırılarını artırdı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombaladığı Tel Şeir tepesinde ise sessizlik hakim.

Çatışmalar doğuda şiddetlendi

Çatışmalar kentin doğusunda da şiddetlendi. Kürt grupları, sınır kapısını ele geçirmeye çalışan IŞİD'e karşı saldırıya geçti. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, kentin doğusundaki IŞID'ın kontrolündeki bölgeleri bombaladı.

Bölgeden yükselen duman, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de görülüyor. Kobani'ye hakim tepede çatışmaları izleyen grup, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmadı. Bunun üzerine gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu.

Kürt gruplar, Kobani'nin batı kesimindeki Tel Şeir tepesine bayrak dikti

Halep'e bağlı Kobani'den (Ayn el Arap) atıldığı değerlendirilen 3 havan mermisi Türkiye sınırındaki mayınlı araziye düştü. 

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Kobani'nin iç ve batı bölgelerinde yoğunlaştı. Sınır kapısının kontrolünü ele geçirmeye çalışan terör örgütü, bölgeye ağır silahlarla saldırdı. Bölgede zaman zaman sokak çatışmaları yaşanıyor. Kürt gruplar ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombaladığı Tel Şeir tepesine bayrak dikti. IŞİD güçlerinin de tepedeki silahlı gruplarına yönelik saldırılarını artırdığı gözlendi.

Bu arada bölgeden atıldığı değerlendiren 3 havan mermisi Türkiye sınırındaki mayınlı araziye düştü. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da bölgedeki keşif uçuşlarına devam etti. 

Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri sürüyor.

Muhabir: Halil Fidan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın