Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

AA Tunus seçimlerini yakından izleyecek

Anadolu Ajansı, Tunus'ta 26 Ekim'de yapılacak parlamento seçimlerini 40 muhabir, 10 fotomuhabir ve 6 kameraman ile takip edecek.

23.10.2014 - Güncelleme : 23.10.2014
AA Tunus seçimlerini yakından izleyecek

TUNUS 

 Anadolu Ajansı (AA), pazar günü Tunus'ta düzenlenecek parlamento seçimlerini abonelerine ulaştıracak.

Yüksek Seçim Komisyonu tarafından belirlenen süre içerisinde bağımsız adaylar dahil tüm siyasi partilerin seçim kampanyalarını haberleştiren AA, 2011'deki devrim sonrası yapılacak ilk parlamento seçimlerini de abonelerine duyuracak. 

AA Tunus Ofisi, seçimin yapılacağı pazar günü 40 muhabir, 10 fotomuhabir ve 6 kameraman ile 24 ildeki gelişmeleri takip edecek. Seçime katılım, resmi olmayan sandık sonuçları, nihai sonuçlar, siyasi liderlerin oy kullanma işlemlerinin yanı sıra kırsal kesimden gelecek haberler ile görsel ve infografi çalışmaları yapılacak.

Tunus'taki seçim haberleri, Türkçe, Arapça ve Fransızca olarak geçilecek. Haberler daha sonra AA'nın yayın yaptığı diğer dillere tercüme edilecek. 

Kadın hakları ve kadınlarla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini de haberleştirecek AA Tunus ofisi, pazar günü yapılacak seçimin sonuçlarını ve oy dağılım oranlarını analistlerin yorumları ile abonelerine ulaştıracak. 

Seçimin önemi

Devrik Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali'nin görevi bırakarak ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanan devrimin ardından yaklaşık beş milyon kişinin, 217 sandalyeli Tunus Parlamentosu'nun üyelerini belirleyeceği seçimler, ülkenin demokrasiye geçişi açısından önemli sınav olarak yorumlanıyor. 

Ülkelerinde devam eden iç savaştan kaçan Libyalıların yurtdışında ilk tercih ettiği ülke konumunda bulunan Tunus'taki hayat pahalılığı ve işsizlik gibi konular yeni kurulacak hükümetin çözmesi gereken önemli meseleler arasında yer alıyor. 

Muhabir: Mustafa Bağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın