Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,159.00
BIST 100
9,095.05
Gündem, arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Letonya ve Estonya'yı kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan başkent Riga'daki resmi temaslarına başladı.

23.10.2014 - Güncelleme : 23.10.2014
Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya'da

RİGA 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya ve Estonya'yı kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan başkent Riga'daki resmi temaslarına başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Belediye Meydanı'nda yer alan ve Cumhurbaşkanlığı geçici ikametgahı olarak kullanılan tarihi "House of Blackheads" binasına gelişlerinde, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ve eşi Dace Seisuma tarafından karşılandı. 

İki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başlayan resmi karşılama töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Letonya Cumhurbaşkanı Berzins tören kıtasını selamladı. 

Törene, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı. 

Törenin ardından tarihi binaya geçen Erdoğan, Berzins ve eşleri iki ülke bayraklarının önünde fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, şeref defterini imzaladı. Erdoğan, şeref defterine, cumhurbaşkanı olarak dost ve müttefik Letonya'ya yaptığı bu ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliğinin daha da güçlenmesini sağlayacağına inandığını yazdı. 

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Berzins, ortak basın toplantısı yapacak. 

Muhabir: A. Eda Ünlü Özen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın