Dolar
32.53
Euro
34.77
Altın
2,326.27
ETH/USDT
3,194.10
BTC/USDT
64,876.00
BIST 100
9,721.90
Gündem, arşiv

Çatışmalar Kobani'nin doğu ve kuzeydoğusunda şiddetlendi

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar, kentin doğu ve kuzeydoğu kısmında şiddetlendi.

21.10.2014 - Güncelleme : 21.10.2014
Çatışmalar Kobani'nin doğu ve kuzeydoğusunda şiddetlendi

ŞANLIURFA

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar, kentin doğu ve kuzeydoğu kısmında şiddetlendi.

IŞİD, sabah saatlerinden itibaren kentin kuzeydoğusuna bir süre havan topu atışı yaptı. Atışların ardından bölgedeki sokak çatışmalarının şiddetti arttı. 

Çatışmalar, IŞİD'in bir bölümünü kontrol ettiği Kobani'nin doğu kısmı ve Kürt grupların kontrolündeki kuzeydoğu kesiminde yoğunlaştı.

Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da bölgede keşif uçuşu yaptığı görüldü.

IKBY Parlamentosu görüşecek

Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'nun, Peşmergenin, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye (Ayn el Arap) geçişini görüşeceği bildirildi. 

Parlamento kaynaklarından alınan bilgilere göre, IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin talebi üzerine Peşmergenin Kobani'ye geçişi, Meclis'te ele alınacak. Konuyla ilgili parti gruplarının görüşü alındıktan sonra oylama yapılması bekleniyor. 

AA muhabirine konuşan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, "Peşmergenin ülke dışına çıkmasına siyasi partiler ve milletvekilleri sıcak bakıyor. Çok fazla tartışılacağını düşünmüyorum. Bir saatlik görüşmeden sonra kabul edilebilir. Türkiye, Peşmergenin Kobani'ye geçişine izin vererek, aslında Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) önemli bir destekte bulundu" dedi. 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, bugün IKBY Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık ve milletvekillerini ziyaret ederek, Peşmergenin Kobani'ye gönderilmesi ve silah yardımı konularını görüşmüştü. Müslim, Peşmergenin gidişiyle ilgili gerekli siyasi kararın alındığını, işin sadece teknik detaylara kaldığını ifade etmişti. 

Muhabir: Mehmet Akif Parlak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın