Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,222.12
ETH/USDT
3,556.10
BTC/USDT
70,800.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

HDP heyetinin Kandil ziyareti

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyetin dün Kandil'e yaptığı ziyarete ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

19.10.2014 - Güncelleme : 19.10.2014
HDP heyetinin Kandil ziyareti

ANKARA

HDP Grubu adına yapılan açıklamada, heyetin dün Kandil'de KCK yetkileriyle 7 saat süren toplantı gerçekleştirdiği belirtildi. 

Açıklamada, toplantıda, çözüm süreci ve Kobane (Ayn el Arap) başta olmak üzere Rojava, Ortadoğu'daki gelişmeler, ulusal kongre çalışmaları, AK Parti'nin çözüm süreci ve Kobane protestolarına yaklaşımı ile Rojava politikasının ayrıntılı değerlendirildiği kaydedildi.

Heyetin Ankara'da yaptığı temaslar sonucu kendisine ulaştırılan yol haritası taslağını KCK yetkilerine ilettiği belirtilen açıklamada, "KCK'li yetkililer, 'Müzakereye geçilmesi durumunda önderliğimizin başlatmış olduğu ve büyük bir özveriyle bugüne getirdiği süreçle ilgili bugüne kadar göstermiş olduğumuz duyarlı tutumun devam edeceğinin kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir' dediler" ifadesine yer verildi.

KCK yetkililerinin, böylesi bir süreçte Kürt halkı açısından Ulusal Kongrenin öneminin tekrar ortaya çıktığını vurguladıkları anlatılan açıklamada, "KCK yetkililerinin, Ulusal Kongre zemininin güçlendiği bu dönemde tüm Kürt parti ve örgütlerine de bu temelde duyarlılık çağrısında bulunduğu" görüşü aktarıldı.

Yeni yargı paketi ve polisin yetkilerinin artırılacağı belirtilen yasal düzenleme hazırlıklarına ilişkin de değinilen açıklamada, "Halkın gündeminde terörle mücadele kanunun kaldırılmasının ve çözüm yasalarının olduğu bir dönemde polise daha çok yetki veren, 'makul şüphe' kavramıyla tüm toplumsal muhalefeti sindirmeyi amaçlayan yasaların getirilmesi durumunda gerekli demokratik mücadelenin halkımız ve demokrasi güçleri tarafından güçlü bir biçimde ortaya konacağının bilinmesi gerektiği tespitinde bulundular. Gerek güvenlik yasasına gerekse de AKP'nin çözümden uzak oyalamaya dönük tüm politikalarına karşı tüm demokrasi çevrelerinin de mücadele etmesi gerektiğini belirten KCK'li yetkililer, barıştan çözümden yana olan tüm çevreleri de bu kapsamda duyarlılığa davet ettiler" denildi.

Muhabir: Aylin Sırıklı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın