Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,192.71
ETH/USDT
3,572.90
BTC/USDT
70,399.00
BIST 100
8,996.61
Gündem, arşiv

Yardım eli uzatmak insanlık borcumuz

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, IŞİD'in saldırılarından kaçan Suriyeliler ile ilgili, "Bu mazlum insanlara kucak açmak, yardım eli uzatmak hepimizin insanlık borcu" dedi.

22.09.2014 - Güncelleme : 22.09.2014
Yardım eli uzatmak insanlık borcumuz

İSTANBUL

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, terör örgütü Irak İslam Şam Devleti'nin (IŞİD) Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesine yönelik saldırılarından kaçan Suriyelilerle ilgili, "Kurban bayramına yaklaştığımız ve havaların soğuduğu bu günlerde göçe mecbur edilmiş bu mazlum insanlara kucak açmak, yardım eli uzatmak hepimizin insanlık borcudur" dedi. 

İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, dört yıldır devam eden savaş boyunca Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e, din ve ırk ayrım yapılmadan kapıların açıldığını, insani ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığını belirtti. 

Kurban Bayramı'nın yaklaştığını anımsatan İşbilir,  "Kurban bayramına yaklaştığımız ve havaların soğuduğu bu günlerde göçe mecbur edilmiş bu mazlum insanlara kucak açmak, yardım eli uzatmak hepimizin insanlık borcudur" değerlendirmesinde bulundu. 

İşbilir, Suriyeli sığınmacılara insani yardım ulaştıran tüm kurumlara teşekkür ederek, şöyle devam etti: 

"Dünyanın en cömert ülkesinin cömert ve misafirperver halkını, kardeşlerimize yardıma davet ediyoruz. Suriye sınırında, Suriyeli sığınmacılara yardım ulaştıran sivil toplum kuruluşlarına yardımlarımızı ulaştıralım. Havalar daha da soğumadan, soğuk sebebiyle hastalıklar artmadan, kötü haberler gelmeden kış hazırlıklarımızı artıralım. Merhametin merkezi, dünyanın vicdanı Türkiye'nin bu insani yardım çalışmalarını maalesef içte ve dışta yıpratmak isteyen çevrelerin varlığı esef vericidir. Ülkemize sığınmak zorunda kalan bu mazlum insanlara karşı yerel yönetimlerin, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, yazılı ve görsel medyanın ve halkımızın hassasiyetle yaklaşması ve yabancı muamelesi yapmaması gerekir. Olumsuz örnekleri genellemeyerek bu krizi yönetip, mağdur ve mazlum kardeşlerimize her türlü yardım için seferber olmalıyız. Suriye'de tarihin en büyük insani trajedilerinden biri yaşanıyor. Duyarsız kalmayalım. Kurban Bayramı'nda kurbanlarımızı mazlumlara, muhacirlere, mağdurlara bağışlayalım."

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın