Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
70,339.00
BIST 100
9,135.58
Gündem, arşiv

"1. Turgut Özal Yılın En İyi Ödülleri"

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın oğlu Ahmet Özal, "Herkes biliyor ki bugün Türkiye'nin hem içeride, hem dışarıda yaşadığı sıkıntılardan ancak bir fikir, düşünce ve geçmişte yaşanmış güzel tecrübelerin ışığında çıkılabilir" dedi.

21.09.2014 - Güncelleme : 21.09.2014
"1. Turgut Özal Yılın En İyi Ödülleri"

İSTANBUL

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, "Herkes biliyor ki bugün Türkiye'nin hem içeride, hem dışarıda yaşadığı sıkıntılardan ancak bir fikir, düşünce ve geçmişte yaşanmış güzel tecrübelerin ışığında çıkılabilir" dedi. 

Merhum cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın anısına düzenlenecek "1. Turgut Özal Yılın En İyi Ödülleri" törenine ilişkin basın toplantısı, Ajans Press'te yapıldı. Toplantıya katılan Ahmet Özal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "Babanızın ölümüyle ilgili 'şüpheli' sıfatıyla sizin ve annenizin 19 kez dinlendiği ortaya çıktı" ifadeleri üzerine Özal, şunları söyledi: 

"Bu gizli tanık mektubu, esasında 8 ay önce yazılan bir gizli tanık mektubuymuş. Bu mektupta örgüt kurmakla suçlanan sadece ben ve annem değil, bu mektupta Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu... 10-15 isim var. Bu mektubun 8 ay sonra neden ortaya çıktığını insanlar soruyor. Bunun sebepleri, siyasidir. Son zamanlarda siyasete girmemi isteyen insanların çok fazla dedikodusu olmasından sonra bir insanın önünü kesmek, pislik atmak, çamur atmak isterler. Artık Türkiye, bunlara, böyle pisliklere alıştı. Bununla ilgili söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bunların artık kale alınacak, konuşulacak şeyler olduğunu bile düşünmüyorum."

Özal, "Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?" soruna ise "Bu son günlerde özellikle halk tarafından gelen ağır baskılardan dolayı 'kırmızı ışık yaktım' dediğim siyasette, sarı ışığa çevirdim. Evet, siyasete girmeyi düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Katılmayı düşündüğüm hiçbir parti yok" yanıtını verdi.

Özal, "Yeni bir parti kurmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de "Yeni bir parti var zaten" dedi.

"Liderler, yol gösteren rehberlerdir."

 "1. Turgut Özal Yılın En İyi Ödülleri" etkinliğini aile olarak desteklediklerini belirten Özal, yarışmanın her yıl babasının doğum günü olan 13 Ekim'de düzenleneceğini anlattı.

Bugünün Türkiyesi'nde böyle bir organizasyona ihtiyaç duyulduğunu belirten Özal, "Herkes biliyor ki bugün Türkiye'nin hem içeride, hem dışarıda yaşadığı sıkıntılardan ancak bir fikir, düşünce ve geçmişte yaşanmış güzel tecrübelerin ışığında çıkılabilir" ifadesini kullandı.

Özal, annesi Semra Özal'ın da bu etkinliği desteklediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Annem bu son olaylardan sonra biraz rahatsız olduğu için buraya gelemedi. Bazı sağlık sıkıntıları yaşadık. Biz aile olarak bu konuyu sonuna kadar destekliyoruz. Geçmişimizden ders almamız lazım. Liderler, kurtarıcı olmaz, liderler, yol gösteren rehberlerdir. Halk, onları 'kurtarıcı' diye nitelendirirse o zaman o insanların lider yerine diktatör olmasına sebep olurlar."

"Ödüller, 13 Kasım'da verilecek"

Alp Medya Grubu Koordinatörü Recep Çilingir de bu ödül törenini düzenleyerek, Turgut Özal'ı bundan sonraki yıllara taşıyabilmeyi, yeni nesle onun yaptıklarını anlatabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Özal ailesinin de bu fikri desteklediğini dile getiren Çilingir, şöyle konuştu:

"Bundan sonra ülkede çığırlar açmış bu büyük lideri yaşatmak için bu ödül töreni çok önemliydi. Bugün itibarıyla internet sitemizden halkın önerilerini alacağız. Sayın Özal da bir şey yapacağı zaman hep halka sorardı. Kategorileri internet sitemizden açıkladık. Halk tarafından 30 Eylül'e kadar önerileri alacağız. 13 Ekim'de spor, sanat, siyaset, sanayi ve bilim kategorilerinde yarışacak 3 aday ismi açıklayacağız ve 13 Kasım'da da ödülleri, gala gecesinde vereceğiz."

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın