Gündem, arşiv

Savaş muhabirliği 4. dönem eğitimi haftaya başlıyor

AA ile Polis Akademisi Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"nın 4. dönemi, 8-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

03.09.2014 - Güncelleme : 03.09.2014
Savaş muhabirliği 4. dönem eğitimi haftaya başlıyor

ANKARA

Anadolu Ajansının (AA) "100. Yıl Vizyonu" çerçevesinde kurduğu Haber Akademisi, Polis Akademisi işbirliğiyle uluslararası düzeyde savaş muhabirliği eğitimlerini vermeye devam ediyor.

Eğitim, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarında çalışan muhabir, foto muhabiri ve kameramanlara yönelik olacak. 30 kişinin alınacağı eğitime başvuruda bulunabilmek için, 40 yaşını aşmaması, kronik ve bedensel rahatsızlığının, seyahat engelinin ve AA'da eğitim almasına engel yasal durumumun bulunmaması, askerlikle ilişiğinin kesilmiş olması koşulu aranıyor.

İlke olarak eğitim almamış kişileri savaşa göndermeyen AA, savaş muhabirliği eğitiminde habercilerin öncelikle hayatta kalmasını sonrasında ise haber yazımı, fotoğraf ve video çekimlerinin merkeze iletimi konusunda bilgilendirmeyi hedefliyor.

Uzmanlar eğitim verecek

Eğitim boyunca TSK ve AFAD yetişmiş profesyonel kadrosuyla eğitime destek verecek.

İlk yardım, terör ve terörizm, toplumsal olaylar, sığınmacılar mülteci kampları, olağanüstü durumlarda medya yönetimi, terör ve şiddet olaylarında yayın ilkeleri, savaş foto muhabirliği, savaş kameramanlığı, savaş muhabirliği, beden dili, suda hayatta kalma, savaş, haber, fotoğraf ve görsel haber örnekleri, risk analizi, yakın savunma, silah balistik, kişisel güvenlik, adam kaçırma rehin alma, patlayıcı maddeler ve bubi tuzakları dersleri, Polis Akademisi uzmanlarınca verilecek.

Kursiyerler, savaş teorisi ve terminolojisi, savaş hukuku, hava ve deniz operasyonları, NBC saldırıları, rota belirleme ve harita okuma derslerini de TSK'dan alacak. Doğal afetler dersi ise AFAD'ın simülasyon deprem merkezinde uygulamalı olarak anlatılacak.

Uluslararası sertifika verilecek

Savaş muhabirliği, kameramanlığı, fotomuhabirliği ve olağanüstü durumlarda medya yönetimi gibi dersler, AA'nın tecrübeli uzman kadrosu tarafından verilecek.

Eğitim sırasında savaş bölgelerinde bulunmuş, uluslararası tanınırlığı olan fotomuhabirleri ve kameramanlar da kursiyerlere vereceği konferanslarla katkıda bulunacak.

Eğitimin sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.

Haber Akademisine müracaat edilecek

Eğitime katılacakların, ücretini yatırarak dekontuyla Haber Akademisine müracaat etmeleri gerekiyor.

Kursiyerler, eğitim ücretleri ve diğer detaylar için gerekli bilgileri "0312 999 25 81-82" numaralardan alabilecek.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın