Gündem, arşiv

Diyarbakır'da şehit olan polisin cenazesi toprağa verildi

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Bal'ın cenazesi, Adana'da toprağa verildi.

27.08.2014 - Güncelleme : 27.08.2014
Diyarbakır'da şehit olan polisin cenazesi toprağa verildi

ADANA/DİYARBAKIR

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Osman Bal'ın cenazesi Kozan Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bulduklu köyüne getirildi. Polisin çocukları Özlem, Özge ve Süleyman Bal, babalarının fotoğrafına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 

Kozan Kaymakam Vekili Kürşad Özdemir ile İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, baba Durdu Bal ve polisin eşi Mukabile Bal'a taziye dileklerini iletti.

Polis memurunun cenazesi, Bulduklu İlkokulu bahçesindeki törenin ardından köy mezarlığında defnedildi.

Törene, Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Siper, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek ile Bal'ın yakınları katıldı. 

Dün, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Osman Bal, evine giderken önünü kesen bir grupla tartışmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine saldırganlardan birinin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirmişti.

Kızıloğlu'nun cenazesi memleketi Hatay'a gönderildi

Öte yandan, Kayapınar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis Ali Kızıloğlu (25) için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Böğürcü, törende yaptığı konuşmada, saldırının niçin ve kimler tarafından yapıldığı konusunda başlatılan çok yönlü çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

 "Menfur ve hain saldırılar, Diyarbakır'a ve ülkemize hizmet etmekten bizi yıldırmayacak. Hatta daha çok cesaretlendirecektir" diyen Böğürcü, polis cinayetlerinin Diyarbakır'ın imajına zarar verdiğini vurguladı.

Böğürcü, şöyle konuştu:

"Herkesi, bu tür hadiselerin Diyarbakır'a, Diyarbakırlılara ve ülkemize ne kadar zarar verdiğini anlamaya, bunlara karşı tavır almaya ve dik durmaya davet ediyorum. Diyarbakır'ın huzur ve güven ortamından rahatsız olan ve Diyarbakır'ı sevmeyenler amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacak."

Kardeşinin üniformasını giyerek törene katılan İstanbul'da görevli cumhuriyet Savcısı Muhammed Bestami Kızıloğlu, sinir krizi geçirdi.

Kardeşinin tabutuna sarılarak ağlayan Kızıloğlu, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.

Törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın yanı sıra çok sayıda meslektaşı ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan duanın ardından polisin cenazesi memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesine gönderildi.

Geçen yıl Diyarbakır'a atanan Kızıloğlu, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyordu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın