Gündem, arşiv

Gazze'de yaralanan AA kameramanı İstanbul'a getirildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan AA kameramanı Muaylık, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla TİKA tarafından tedavi amacıyla İstanbul'a getirildi.

01.08.2014 - Güncelleme : 01.08.2014
Gazze'de yaralanan AA kameramanı İstanbul'a getirildi

İSTANBUL

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Enes Ebu Muaylık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tedavi amacıyla İstanbul'a getirildi. 

THY'ye ait tarifeli uçakla Mısır'ın başkenti Kahire'den Atatürk Havalimanı'na inen Muaylık, tekerlekli sandalyeyle havaalanı çıkışında bekletilen ambulansa taşındı. Daha sonra tedavisi için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Muaylık'ın karın, ayak ve sırtındaki yaralar dikkati çekti.  

AA muhabirine hastanede açıklama yapan Muaylık, saldırının 21 Temmuz'da, Şuheda el-Aksa Hastanesi'nde haber çalışması yaparken olduğunu anlattı.

Saldırıda önce hastanenin acil servisinin vurulduğunu belirten Muaylık, İsrail'in öncelikli hedefinin hastanede görev yapan gazeteciler ve sağlık ekipleri olduğunu söyledi.

"Türkiye'de bulunmam ailem için mutluluk kaynağı oldu"

Tedavisine Türkiye'de devam edilmesi için 30 Temmuz'da Mısır'a geçtiklerini ve bugün de İstanbul'a geldiklerini anlatan Muaylık, Anadolu Ajansı'na ve çalışanlarına gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. 

Hastanede kendisinin Gazze'den olduğunu duyan kişilerin "geçmiş olsun" dileklerinden mutluluk duyduğunu dile getiren Muaylık, "Türkiye'de iyileşmeyi umut ediyorum. Türkiye'de bulunmam ailem için mutluluk kaynağı oldu. Benim için çok endişe ediyorlardı. Onlar da tedavi için iyi bir yerde olmama seviniyorlar" diye konuştu. 

"Ateşkes, yaraların sarılması için bir fırsat olacaktır" 

Muaylık, bugün saat 08.00'de başlayan 3 günlük ateşkesin önemine de vurgu yaparak, "Böyle bir savaşa dünyanın suskunluğu büyük bir felakete sebep oluyor. İslam ve Arap dünyası ve bütün uluslararası toplum şu anda savaşa suskun. Dolayısıyla savaşın sürmemesi gerekiyor. Direnişimizin arkasında kimse yok. Ateşkes, yaraların sarılması için bir fırsat olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TİKA tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarda yaralananların Türkiye'ye getirilmeye devam edileceği öğrenildi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın