Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,319.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da bulunan Türk vatandaşlarının ülkeyi terk etmelerini kuvvetle tavsiye etti.

24.07.2014 - Güncelleme : 24.07.2014
Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya seyahat uyarısı

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da bulunan Türk vatandaşlarının ülkeyi terk etmelerini kuvvetle tavsiye etti.

Bakanlığın seyahat duyurusunda, Libya’da bulunmak için mücbir sebepleri bulunmayan vatandaşların bu ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemelerinin daha önce tavsiye edildiği hatırlatıldı.

Duyuruda, Libya’da kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve olumsuz gelişmeler çerçevesinde, hala Libya’da bulunan vatandaşların ülkeyi terk etmelerinin kuvvetle tavsiye edildiği belirtildi.

Trablus Büyükelçiliği'nin Libya’yı terk etmek isteyen vatandaşlara gerekli desteği vermek üzere tertip aldığı kaydedilen duyuruda, ''Libya’da bulunan vatandaşlarımızın karayoluyla Tunus’a geçişleri için yapılacak düzenlemeden yararlanmak istemeleri durumunda, 24 Temmuz saat 15.00’e kadar Trablus Büyükelçiliğimizin '+218 21 340 11 41/42/43' numaralı telefonlarına şahsen başvurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın Tunus’tan ülkemize dönüşlerini teminen de gerekli düzenlemeler gerçekleştirilecektir'' ifadesi kullanıldı.

Duyuruda, Türk vatandaşlarının Bakanlığın ve Trablus Büyükelçiliğinin uyarı ve duyurularını takip etmeyi sürdürmeleri, her halükarda şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almalarının yerinde olacağı vurgulandı.

Vatandaşların tahliyesi ardından Trablus’taki büyükelçiliğin de tahliyesi öngörülüyor

Libya’daki çatışmalar nedeniyle Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliyesinin ardından Trablus’taki büyükelçiliğinin de tahliyesinin öngörüldüğü bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Libya’da öncelik olarak Türk vatandaşlarının tahliyesi sağlanacak. Büyükelçiliğin de tahliyesinin öngörüldüğünü belirten kaynaklar, “Planlama var ama öncelik vatandaşlarımızın güvenliği” ifadelerini kullandı.

Libya'da, Emekli General Halife Hafter 16 Mayıs'ta suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu. 17 Şubat devriminden bu yana belirli aralıklarla şiddet olaylarının yaşandığı ülkede, son bir haftada ordu birlikleriyle Ensaru'ş Şeria Örgütü militanları arasında çıkan çatışmada 100'e yakın kişi hayatını kaybetti, 200'e yakın kişi yaralandı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün katıldığı bir televizyon programında, ülkede şiddetin artması nedeniyle dün gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Türk vatandaşlarının tahliyesi noktasında tedbirleri aldıklarını söylemişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Trablus'taki büyükelçilik ile ilgili tahliye tedbiri almamız söz konusu olabilir" demişti. 

Muhabir: Sultan Çoğalan, Meltem Uzun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın