Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,561.30
BTC/USDT
70,373.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Alperen Ocakları'nda genel başkan tartışması

Alperen Ocakları Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Genel Başkan Serkan Tüzün, kendisine destek veren ve büyük bir çoğunluğu teşkil eden ocaklarımızın desteğiyle görevinin başındadır" denildi.

22.07.2014 - Güncelleme : 22.07.2014
Alperen Ocakları'nda genel başkan tartışması

ANKARA

Alperen Ocakları Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Genel Başkan Serkan Tüzün, kendisine destek veren ve büyük bir çoğunluğu teşkil eden ocaklarımızın desteğiyle görevinin başındadır. Düzenlenen sahte evraklar tarafımızca mahkemeye taşınacaktır" ifadesi kullanıldı. 

Tüzün, genel merkez adına yaptığı açıklamada, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, CHP ve MHP'nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını parti istişare kurullarını çalıştırmadan, kapalı kapılar ardında aldığını savundu.

Kamuoyuna geniş katılımlı bir istişare olarak sunulan kararın siyasi bir illüzyon olduğunu belirten Tüzün, "Alperen kardeşlerimizin davamızı esas alan iradeli tutumlarıyla bu illüzyon, Mustafa Destici ve şürekasının elinde bozuluvermiştir" ifadesini kullandı. 

Destici'nin karalama kampanyaları ve yalanlarla durumu kurtarmaya çalıştığını ileri sürün Tüzün, şunları kaydetti:

"Siyasi meşruiyetlerini parti tabanında artık yitirmiş olan bu zevat, alelacele attıkları yalanlarla durumu kurtarmaya çalışmış, üçüncü sınıf bir ağızla arkadaşlarımıza 'ajan' yaftası vurmaya gayret etmiş, hatta kargaları bile güldürecek bir akıl tutulmasıyla, genel başkanımızın AK Parti Genel Merkezine gittiği yolunda iftiralar atmışlardır. Mustafa Destici şunu iyi bilmelidir ki attığı iftiraları tek tek kendisine yutturacak ve kendisi hakkında edindiğimiz ve onu insan içine çıkamaz hale getirecek bilgilerimizi, gizli iş ortaklıkları, aldığı iş takip ücretleri ve siyasetini yönlendirmek karşılığında aldığı avantalarla birlikte pek yakında kamuoyuyla paylaşacağız."

BBP'nin, kurulduğu günden bu yana asla bir cemaatin siyasi üssü haline gelmediğine dikkati çeken Tüzün, şu ifadelere yer verdi:

"Destici, parti teşkilat başkanlığına cemaatçi kimliği birinci kimliği olan ve bu durumu da herkesçe bilinen insanları getirmiş, bununla da yetinmemiş, Alperen Ocakları Vakfı bünyesinde sahte evrak düzenletmiş, geriye doğru yapılmamış toplantıları yapılmış gibi göstererek sahtecilik yapmış ve böylelikle Alperen yiğitlerin kendisine karşı takındığı onurlu iradeyi bastırmak gayesiyle gene cemaat yakınlıklarını kullanarak sözüm ona yeni ocak başkanı atamıştır. Bütün Alperen Ocaklı kardeşlerimiz bilmelidir ki böyle bir ahvalin üzerine kendisine gün doğmuş gibi atlayan kişi kim olursa olsun, Mustafa Destici tarafından iplerle kontrol edilecek bir kukla olacaktır. Dolandırıcı mantığıyla yapılan bu muamelenin nezdimizde ne bir yaptırım gücü ne de itibarı vardır. Genel Başkanımız Serkan Tüzün, kendisine destek veren ve büyük bir çoğunluğu teşkil eden ocaklarımızın desteğiyle görevinin başındadır. Vakıflar bölge müdürlüğünden adamını bulmak kaydıyla düzenlenen sahte evraklar tarafımızca mahkemeye taşınacaktır."

Tüzün, mahkeme seyrine göre "Alperen Ocakları" ismi sabit kalmak kaydıyla, form değişikliği yapılarak ocağın ayakta tutulacağını belirtti.

Muhabir: A. Eda Ünlü Özen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın