Dolar
32.57
Euro
34.96
Altın
2,318.18
ETH/USDT
3,115.00
BTC/USDT
63,839.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv

Ali Fuat Yılmazer gözaltında

"Paralel yapı" soruşturması kapsamında evindeki arama tamamlanan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmazer, gözaltına alındı. Gözaltındakilerin sayısı 99'a yükseldi.

22.07.2014 - Güncelleme : 22.07.2014
Ali Fuat Yılmazer gözaltında

İSTANBUL

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında evindeki arama çalışmaları tamamlanan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımıcısı Ali Fuat Yılmazer, gözaltına alındı. 

Yılmazer'in, Sarıyer Uskumruköy'de bir villa sitesinde bulunan evinde sabah erken saatlerde başlatılan arama çalışmaları tamamlandı. 

Arama çalışmasının ardından gözaltına alınan Yılmazer, polis ekipleri tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. 

Gözaltına alınanların sayısı 99'a yükseldi

"Casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların sayısı 99'a yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarttığı 115 emniyet görevlisinden 99'u gözaltına alındı.

Aralarında il emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin de bulunduğu emniyet görevlileri, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Sabah erken saatlerde başlayan operasyonun halen devam ettiği öğrenildi.

Sağlık kontrolü

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamına gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Aralarında emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 45 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltındakiler, sivil ekip arabaları ya da minibüslerle hastaneye getirilirken, hastane girişi ve Adli Tabipliğin bulunduğu 3. Blok girişinde çevik kuvvet ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sivil polis minibüsüyle getirilen şüpheliler, adli tabip tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. 

Bu arada, Ertan E'nin Asayiş Şube Müdürlüğü'nden önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde de görev yaptığı bildirildi.

Adli Tabipliğe giriş ve çıkışlarında ellerinin arkadan kelepçelendiği görülen Yurt A, "Ülkemizde kimlerin operasyon yaptığı görülüyor. Sistematik olarak psikolojik işkence yapıyorlar" dedi.

Muhabir: Halil Demir, Alptekin Soykan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın